Başkentte protesto eylemi

Güncelleme Tarihi:

Başkentte protesto eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 15:19

Ankara'da bazı sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İsrail'in Lübnan'a saldırısını ve sonrasında yaşanan olayları protesto etti.

Yüksel Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan bazı sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, burada el ele tutuşarak barış zinciri oluşturdular. Daha sonra bu şekilde Sakarya Caddesine doğru yürüyen gruptakiler, hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attılar.

DİSK Dev Sağlık-İş Ankara Temsilcisi Serpil Şahin, burada, DİSK Ankara Kadın Komisyonu, KESK Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Tabip Odası tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu.

Şahin, “Yıllardır Filistin'de, dün Afganistan'da, Irak'ta, bugün Lübnan'da, dünyanın efendileri olmaya soyunanların, Orta Doğu halklarının topraklarını cehenneme çevirerek, çıkarlarına uygun bir dünya tasarımı yaptıklarını” söyledi.

Lübnan'a asker gönderilmesine de karşı olduklarını belirten Şahin, “AKP Hükümetinin, asker göndererek Orta Doğu'daki oyuna katılmasına, çocuklarımızı piyon olarak sürmesine onay vermeyeceğiz. Çocuklarımızı bu yüz kızartıcı, utanç verici suça ortak etmeyeceğiz” dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!