Başkentliler caza doyacak

Güncelleme Tarihi:

Başkentliler caza doyacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 16:32

“Bir Nefes Caz” temasıyla yola çıkan Ankara Caz Festivali'nin 14'üncüsü, 4-25 Şubatta gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Ankara Caz Derneği ve LEO Organizasyon tarafından düzenlenen festival, yerli ve yabancı pek çok caz sanatçısını Ankara'da ağırlayacak. ODTÜ Kültür Kongre Merkezi bu yıl da birçok konsere ev sahipliği yapacak.

Festivalin protokol konserini 4 Şubatta Türkiye'nin en önemli büyük orkestralarından “Cazın Kartalları” verecek. Konsere, Hava Kuvvetlerinin 100. yılı dolayısıyla bu yıl Fatih Erkoç orkestraya eşlik edecek. Ünlü caz solisti Yıldız İbrahimova da 11 Şubatta Balkanların tanınan klarnet virtüözü Ivo Papasov ile seyircinin karşısına çıkacak.

Festival Yönetmeni Özlem Oktar Varoğlu,  festivalin yine bir ana sponsoru olmadığını, toplumsal ve sosyal sorumluluklara daha çok yönelen Ankara'nın büyük ve önemli şirketlerinin festivali desteklemeye başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Festivalin protokol konserinin 4 Şubatta ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacağını bildiren Varoğlu, Cazın Kartalları-Hava Kuvvetleri Komutanlığı Caz Orkestrası'nın sahneye çıkacağını, Hava Kuvvetlerinin 100. yılı dolayısıyla Fatih Erkoç'un orkestraya eşlik edeceğini kaydetti.

İBRAHİMOVA KLARNET VİRTÜÖZÜ PAPASOV İLE BULUŞUYOR

Ünlü caz solisti Yıldız İbrahimova'nın 11 Şubatta ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde seyirciyle buluşacağını belirten Varoğlu, Balkanların tanınan klarnet virtüözü Ivo Papasov'un da sahnede olacağını söyledi.

Varoğlu, akustik bas konusunda yetkin temsilcilerinden biri Volkan Hürsever Quartet'ın, “Hediye” adlı projesiyle 12 Şubatta ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda sahne alacağını bildirdi.

Matias Schriffel ve Bodek Janke'dan oluşan Fanfarov Grubu'nun dünyanın çeşitli köşelerinden nefesli ve vurmalı enstrümanları buluşturarak festival izleyicilerine 18 Şubatta ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde masalsı bir konser vereceğini ifade eden Varoğlu, konserin bir müzik ziyafeti olacağını dile getirdi.

Bu konserin ardından dünyaca ünlü caz piyanisti Mulgrew Miller Trio feat ve Tim Green'in sahneye çıkacağını kaydeden Varoğlu, “Festival izleyicileri kendi jenerasyonunun en fazla kayıt yapan piyanisti olarak kabul edilen Mulgrew Miller ve son dönem caz müziğinin en parlak saksofoncularından Tim Green'i izleyebilecekler. Bu kez İstanbul'dan Ankara'ya bir izleyici akışı oluşturacak konserde ABD Büyükelçiliği'nin desteği çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

BİLKENT KONSER SALONU'NDA PERŞEMBE GECELERİ CAZ...

İtalyan Kültür Merkezi'nin desteğiyle 10 Şubatta Andrea Alberti Quarteto Mediterraneo Grubu'nun Bilkent Üniversitesi Konser Salonu'nda izleyiciyle buluşacağını belirten Varoğlu, konserde Akdeniz ritimleriyle cazın buluşacağını söyledi.

Türkiye'de Latin müziği denince akla ilk gelen isimlerden Ayhan Sicimoğlu&Latin All Stars'ın 19 Şubatta Bilkent Otel'in balo salonunda sahneye çıkacağını kaydeden Varoğlu, grubun sıcak ve dinamik Akdeniz ezgileriyle keyifli bir performans sunağını belirtti.

Polonyalı usta piyanist Janusz Oleyniczak'ın 17 Şubatta Bilkent Üniversitesi Konser Salonunda müzikseverlerin karşısında olacağını kaydeden Varoğlu, “Polonya'nın en prestijli müzik ödülü Fryderyk'i dört kez kazanan sanatçı Varşova Senfoni Orkestrası ile yaptığı Chopin'in piyano konçertosu kayıtlarıyla da ödüller aldı. Chopin'in müziğini Andrzej Zulawski'nin filmi 'The Blue Note'ta çalan sanatçı aynı zamanda 'The Pianist' filminde Adrien Brody'nin canlandırdığı Wladyslaw Szpilman'ın sahnelerinde piyanoyu çalmıştı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Varoğlu, Ankara'nın yeni kültür sanat mekanlarından Cer Modern'in de festival kapsamında iki etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirtti.

Hacettepe Üniversitesinde caz bölümü kurulmasında öncülük eden Emre Kartarı'nın 5 Şubatta Cer Modern'de grubuyla ve İmer Demirer eşliğinde Miles Davis bestelerinin özgün yorumlarından oluşan bir konser vereceğini bildiren Varoğlu, aynı mekanda 16 Şubatta Onur Aymergen Quartet konserinin gerçekleşeceğini kaydetti.

FESTİVALİN GECE PERFORMANSLARI...

İşten geç çıkanlar, modern ve elektronik müzikleri tercih edenler için 19 Şubatın çok iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Varoğlu, “Cazseverler Avusturya asıllı New York'lu piyanist Walter Fischbacher'in ekibi Phishbacher New York Electric Trio'nun Beatles parçalarından Latin cazına kadar uzanan renkli repertuarını If Performance Hall'da dinleme fırsatı bulacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Ankaralı caz sanatçılarının festivalde önemli bir yeri olduğuna değinen Varoğlu, Ankara-Amerika hattında bir besteci, yetkin bir basçı Alper Yılmaz'ın, usta müzisyenlerin caz, klasik müzik, elektro-akustik ve deneysel müzik tınılarının harmanlandığı bir repertuvarla izleyicilerin karşısında olacağını söyledi.

Varoğlu, festivalin kapanış konserinin Portekiz'in en önemli caz vokallerinden Maria Joaove ve piyanist Mario Laginha'nın son projeleri “Chocolate” ile 25 Şubatta Hacettepe Üniversitesi M Salonu'nda olacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!