Başkent ambulansı

Güncelleme Tarihi:

Başkent ambulansı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 00:00

Türkiye'nin başkenti Ankara'nın göbeğinde bir ambulans rezaleti yaşandı. Bir yolcu otobüsü Anadolu Bulvarı Söğütözü Caddesi'nde buzlanma nedeniyle devrildi. 2 yolcu öldü, 22'si yaralandı. Eksi 5 derecede kolu, ayağı kırılanlar titredi. Polisler, gazeteciler geldi, ambulanslar gelmedi. Gelene de dolmuş yapar gibi 15 kişi tıkıldı.

ANKARA'da önceki gün halk otobüsünün servis minibüsüyle çarpışmasında Dışişleri Bakanlığı'ndan 9 görevlinin ölümünün şoku henüz atlatılamazken, dün sabah da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir otobüsü devrildi, 1'i kadın 2 yolcu öldü, 22 yolcu yaralandı. Kazadan sonra tam bir ambulans rezaleti yaşandı. Ambulanslar kaza yerine geç ulaşırken, yaralılar polis araçlarında bekletildi. 15 yaralının aynı ambulansa bindirilerek hastaneye götürülmesi tepki gördü.

2 KİŞİ ÖLDÜ

Gaziantep'ten İstanbul'a giden Cemalettin Mazlum yönetimindeki Çayırağası firmasına ait 34 ÇAYIRAĞASI VİP 541 plakalı otobüs, saat 04.00 sıralarında uğradığı Ankara Otogarı'ndan (AŞTİ) çıktıktan hemen sonra, Çankaya İlçesi Anadolu Bulvarı Sögütözü Caddesi'nde buzlanma nedeniyle kontrolden çıktı. Devrilip yan yatan otobüsteki yolcular camları kırarak kendilerini dışarıya atarken, 50 yaşındaki kadın yolcu Yücel Kazazoğlu ve üzerinden kimlik çıkmayan bir erkek yolcu olay yerinde yaşamını yitirdi.

HAVA BUZ GİBİ

Can pazarının yaşandığı kaza sonrasında ambulans gecikince yaralılar ve polis ekipleri zor anlar yaşadı. Kanlar içindeki yaralılar, hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düşmesi nedeniyle donma tehlikesi geçirince, polis ekip otolarına bindirildi. Kolu ve ayağı kırılan ve acı içinde kıvranan yolcular, soğuktan donmamak için araç içinde birbirlerine sokularak ambulansın gelmesini bekledi.

SAĞLIK REZALETİ

Kazanın hemen ardından olay yerine 8 polis ekibi ve çok sayıda gazeteci giderken, ambulansın ancak 20 dakika sonra ulaşması tepki çekti. 15 yaralının bindirildiği ambulans yaklaşık 10 dakika daha kaza yerinde bekledi. Bu süre içinde bir ambulans daha geldi ve diğer yaralılar da ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralı yolcuların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Otobüs sürücüsü Cemalettin Mazlum ise gözaltına alındı.

HANGİ HASTANELER

Yaralıların isimleri ise şöyle:

Gazi Hastanesi Zerrin Ünlükahraman, Ahmet Ünlükahraman, Suzan Ünlükahraman, Ali Ünlükahraman, Hasan Ünlükahraman, Şeyma Ünlükahraman, Şükriye Ünlükahraman ve Havide Ünlükahraman ile Yusuf Kökmen, Tuğba Kökmen ve Ali Kökmen.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cahit Helvacıoğlu, İbrahim Helvacıoğlu, Filiz Helvacıoğlu, Merve Helvacıoğlu, Yaşar Keçik, Dilek Keçik, Mahmut Çetin ve Hasan Aksoy ile Bulgar uyruklu Dilyana Sablea, Suriye uyruklu Amin Abağrabu ve Kerkük uyruklu Ahmet Sami İbrahim.

Donma tehlikesi geçirdiler

Başkent Ankara'da buzlanma sonucu kontrolden çıkarak devrilen otobüsten yaralı kurtulan 22 kişi kanlar içinde -5 derecede donma tehlikesi geçirdi. İmdatlarına önce polis ekipleri yetişti. Ekip otolarına bindirilen acı içindeki yaralı yolcular, donmamak için birbirine sarılarak ambulans bekledi. 20 dakika sonra gele gele bir ambulans geldi. 15 yaralı bu araca nakledildi. Ancak 10 dakika daha diğer ambulansın gelmesi beklendi. Diğer yaralılar gelen ikinci ambulansa konulmasından sonra hastaneye hareket edildi.

Bu da başkent sedyesi
/images/100/0x0/55eab238f018fbb8f890e0af


Kar Ankara'yı felç etti. Cinnah Caddesi'nden Gelibolu Sokağı'na hasta getiren bir ambulans zincir olmasına rağmen sokağa giremedi. Görevliler hastayı sedye ile taşımak zorunda kaldı.
Kızaklar mutfaktan

Hemen her kış olduğu gibi karın tadını yine çocuklar çıkarıyor. İstanbul Bahçeşehir’deki çocukların doğudaki yaşıtları gibi kızakları yok ama onlar buna aldırmıyor. Mutfak ve kahvaltı, çay tepsilerini almışlar evden, olmuş onlara kızak... Neşelerine diyecek yok. Karın cefasını ise yine yolda kalanlar ve görevliler çekiyor her yıl olduğu gibi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!