Başkanlar Kurulu'ndan Kocaoğlu'na destek

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar Kurulundan Kocaoğluna destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 11:34

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan polis baskınında, aralarında üst düzey bürokratların da bulunduğu 41 kişinin gözaltına alınması sonrası, kentin önde gelen iş dünyası kurumlarının üyesi olduğu İzmir Başkanlar Kurulu, Başkan Aziz Kocaoğlu’na destek ziyaretinde bulunma kararı aldı.

Yarın saat 09.00’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret edecek olan Başkanlar Kurulu üyeleri, "Güvenimiz tam, yanındayız" mesajı verecek. Destek ziyaretinin kararı, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ev sahipliğinde EBSO Sanayiciler Kulubü’nde yapılan Başkanlar Kurulu toplantısında alındı. Toplantıda milletvekili adayı olan İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel ve Ege Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (ESİAD) görevi geçtiğimiz günlerde Bülent Akgerman’a devreden eski Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer’e veda plaketi sunulurken, Moris Bencuya başkanlığındaki toplantının geri kalanı basına kapalı yapıldı. Toplantıda Ak Parti’den milletvekili adayı olması nedeniyle İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanlığından istifa ederek Kurul’dan da çıkmış olan İlknur Denizli için de plaket hazırlanırken, Denizli toplantıya katılamadı.

PORSUK: BİZ BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ

İzmir’in EXPO 2020 adaylığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan mali baskının ana gündem maddeleri olduğu toplantıyla ilgili daha sonra bilgi veren BASİFED Başkanı Hüseyin Porsuk, ziyaret kararlarını doğruladı. Aziz Kocaoğlu’nu yakından tanıdıklarını, dürüstlüğü ile siyasette örnek bir kişilik olduğunu bildiklerini dile getiren Porsuk, "Biz başkanımıza güveniyoruz. Bu nedenle kendisini yarın makamında bütün Başkanlar Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret edeceğiz. Konu yargı sürecine girdi ama biz iddia edilenlerin Kocaoğlu ile hiç bir ilgisinin olmayacağını biliyoruz. Kendisi çok hassas ve gerçekten Türkiye’nin özlediği yöneticilerden. Kendisine biz kefiliz. Ekibinin de yanlış işler yaptığına inanmıyoruz. Biz Kocaoğlu’nun sonuna kadar arkasındayız" dedi.

KOCAOĞLU'YLA GÖRÜŞTÜLER

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da toplantı sürerken Aziz Kocaoğlu ile telefonda konuştuklarını ve moral verdiklerini söyledi. Kocaoğlu’na yarın da destek ziyaretine gideceklerini kaydeden Yorgancılar, iddialara inanmadıklarını ancak son kararı da yargının vereceğini belirtti. Yorgancılar, "Kocaoğlu son derece dürüst bir insan. Kendisini çok yakından tanıyan bir insanım. Kendi kurduğu ekibinin de yanlış işler yapacağını düşünmüyorum. Süreç devam ediyor. Doğrular elbette ortaya çıkacaktır. Kocaoğlu’nun sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

EXPO SÜRECİ DE MASAYA YATIRILDI

Başkanlar Kurulu’nun sekreteryasını üstlenen Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak toplantıdan Kocaoğlu’na destek kararının çıktığını ifade etti. EXPO 2020 adaylığı ilgili de değerlendirme yapan Temizocak, belirlenen takvime uyulmasından İzmir’in avantajlı çıktığını dile getirerek şunları söyledi:

"Başkanlar Kurulu olarak bugüne kadar süreci yakından takip ettik. Ankara’nın da bu konuda desteğini aldık. İzmir artık EXPO 2020’ye kesin aday. Bundan sonra mücadelemizi dış cephelerde sürdüreceğiz. Geçmiş yıllardaki eksik ve yanlışlarımızı yapmadan İzmir’e daha çok oy getirmek için mücadele edeceğiz. Tecrübemiz var. Bu sefer ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!