Başkan'ın onurlu savaşı

Güncelleme Tarihi:

Başkanın onurlu savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dürüstlük abidesi olarak tanınan Denizli'nin Güney İlçesi eski Belediye Başkanı Şinasi Ölmez, işleri ters gidip iflas edince börekçilik yapmaya başladı. Ekmek parası için eşinin yaptığı börekleri satan Ölmez, ‘‘Ben politikayı para için yapmadım. Şimdi yaptığım işten de utanmıyorum'' dedi.

CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin'le uzun yıllar birlikte politika yapan Denizli'nin Güney İlçesi eski Belediye Başkanı Şinasi Ölmez, yaptığı işlerde iflas edince, geçimini sağlamak için seyyar börekçilik yapmaya başladı. Güney İlçesi'nin tanınmış tüccarı, dürüstlüğüyle bilinen Ölmez, 1978 yılında CHP'den belediye başkanı seçildi, 2.5 yıl başarıyla görev yaptı. Sevilen başkan, 12 Eylül'de görevinden alındı. Ardından işleri ters gitmeye başladı ve tüm parasını yitirdi. Bir zamanlar herkesin kapısını aşındırdığı Ölmez, ekmek parası için Didim'in Akköy Beldesi'ne yerleşti. Burada çay ocağı işletmeye başladı, ancak umduğunu bulamadı, iflas etti. Ölmez, bir süre sonra Denizli'ye döndü ve Mimar Ahmet Şimşek'in yanında iki yıl sekreterlik yaptı. 52 yaşındaki iki çocuk babası Ölmez, maaşı yetmeyince, Çaybaşı Mahallesi'ndeki evinde eşi Emine'nin hazırladığı börekleri tepsiye koyup, cadde cadde, sokak sokak dolaşarak satmaya başladı. Ölmez, ‘‘Yaptığım işten utanmıyorum. Politikayı parayla yapmadım. Halkım beni başkan seçti. Şimdi eşimle el ele verip kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Gelirim az, ancak mutlu bir yaşantım var. 1980 sonrası politika paraya döküldü. Politikadaki parlak günlerimle şu anki yaşantım arasında fark yok. Bir zamanlar iş bitirmek için peşimden koşanlar, artık selam bile vermiyor'' dedi. Ölmez, 2.5 yıllık belediye başkanlığı döneminde ilçenin çehresini değiştirdi. Prensiplerinden taviz vermeyen Ölmez, Güney'de itfaiye teşkilatını kurdu, belediyeye ait restoran açtı, 2 traktör aldı, mezarlıkları temizleyip duvar ördürerek modernize etti, ana caddelerin altyapısını tamamlayıp sokaklara asfalt döktürdü. ‘‘Güney'e asfaltı getiren başkan unvanını'' taşıyan Ölmez, gecesini gündüzüne katarak çalıştı, Güney halkının sevgisini kazandı.

CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin de, Ölmez'den övgüyle söz etti. Keskin, ‘‘Ölmez, inançlarından taviz vermeyen, çalışmalarıyla takdir ettiğim bir arkadaşımdır. Dürüst olduğu için başkanlığı sonrası ekonomik sıkıntıya girdi. Tüm Türkiye'ye örnek gösterebileceğim bir politikacıdır. Prensiplerine sıkı sıkıya bağlı olan Ölmez, onuruyla yaşamış ve hatırlarda kalmış dürüstlük abidesidir'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!