Başkandan şiirli veda

Güncelleme Tarihi:

Başkandan şiirli veda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2010 00:00

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın tahliye taleplerini reddeden özel yetkili İstanbul Ağır Ceza mahkemelerinde görevli 9 hâkimi tazminat ödemeye mahkûm eden kararı veren Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ülkü Aydın, önceki gün emekliye ayrıldı.

Aydın’ın uğurlama töreni yargı zirvesini buluşturdu. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in evsahipliği yaptığı törene Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ve çok sayıda Yargıtay üyesi katıldı.
Aydın, burada yaptığı konuşmada meslektaşlarına teşekkür ettikten sonra, “Son günlerde moda olduğu şekliyle ben de bir şiirle size veda etmek istiyorum. Nâzım Hikmet ya da Necip Fazıl’dan değil. Cahit Sıtkı’nın, ‘Memleket isterim’ şiiri” dedi. Aydın, şiiri okumayı bitirdikten sonra “Küçük bir ilavem var. Memleket isterim hür, demokrat ve laik olsun. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Sağlıkla kalın” diye konuştu. Aydın’ın bu vedası Yargıtay üyesi meslektaşlarından büyük alkış aldı.

İşte o şiir

Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim
Ne başta dert ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim
Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikayet ölümden olsun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!