Başkan Yel’den fayton açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yel’den fayton açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2020 12:19

TBMM Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yel, Adalar’da faytonlarla ilgili alınan son kararlarla çözümün bulunduğunu belirterek, “Adalarda faytonların tamamen kaldırılmasını savunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet’te yayınlanan haberdeki faytonlarla ilgili açıklamasında, Adalar’da fayton uygulamasının devam etmesinden yana olduğu gibi anlaşıldığını belirten Yel, bunun doğru olmadığını kaydetti. Açıklamalarının Adalarla ilgili olmadığını belirten Yel şöyle konuştu:

ADALARDA ÇÖZÜM BULUNMUŞTUR

“Adalar’da çözüm bulunmuştur. Tekrardan Adalar’da faytonların çalışmasını istemiyoruz. Böyle bir anlam çıkartılması doğru değil. Ama başka yerlerde kullanılan at arabalarında atlı kızaklarla ilgili açıklamalarda ise bu konudaki yetkinin İl Hayvan Hakları Kurullarında olmasını vurguluyoruz. Şu anda kış şartlarında atlı kızaklar var. Türkiye’nin uygulanama alanları farklı olan bölgeleri var. İhlal olmamak kaydıyla İl Hayvan Hakları Kurulu’na bu konuda görev verelim. Kurullar eğer isterlerse bu konu yasaklanabilir. İhlal olmamak kaydıyla müsaade edilebilir. Söylediğimiz Adalar’daki faytonlarla ilgili değildir. Adalarda faytonların tamamen kaldırılmasına savunuyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!