Başkale'de 4 cenaze ailelerine teslim edildi

Güncelleme Tarihi:

Başkalede 4 cenaze ailelerine teslim edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 12:32

VAN’ın Başkale İlçesi’nin Esenyamaç Köyü Nenehatun Mezrası'nda, aralarında kız kaçırma ve kaçak akaryakıt yüzünden husumet bulunan iki aile fertlerinin bir düğünde karşılaşmaları üzerine çıkan kavgada Kalaşnikof silahlarla öldürülen 4 kişinin cenazeleri, toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Başkale İlçesi’ne 45 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Esenyamaç Köyü Nenehatun Mezrası'nda, geçen pazar günü akşam saatlerinde Halil Akgün’ün düğünde karşılaşan Akkaya ve Atlı aileleri mensupları arasında çıkan silahlı kavgada Vahdettin Akkaya, Behsat Akkaya ve Erdem Atlı olay yerinde, Yavuz Akkaya ise tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Olayda Muttalip Parlak, Burhan Teker, Halil İbrahim Parlak, Teoman Atlı ve Memet Akkaya da yaralanmıştı. Yaralıların tedavileri sürürken, cenazeler ailelerine teslim edildi.

Sabah erken saatlerinde Erdem Atlı YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde, Vahdettin, Yavuz ve Behsat Akkaya'nın ise Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsilerinin ardından, cenazeleri ailerine teslim edildi. Cenazeler ayrı ambulanslarla ve sesizce götürüldü.

Cenazeler bugün Esenyamaç Köyü’nün Dereboyu ve Sualtı mezralarında toprağa verilecek. Herhangi bir olayın yaşanmaması için jandarmanın köyde aldığı tedbirler de sürdürülüyor.

BEHSAT 2 HAFTA ÖNCE BAŞKA BİR DÜĞÜNDEYDİ

Pazar günü meydana gelen silahlı kavgada hayatını kaybedenlerden 16 yaşındaki Behsat Akkaya’nın iki hafta önce başka bir düğündeki görüntüleri de ortaya çıktı.

Bir düğünde neşeli bir şekilde halay çekerken görüntülenen Behsat Akkaya, bugün Sualtı Mezrası'nda toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!