Başka Cemiller ölmesin

Güncelleme Tarihi:

Başka Cemiller ölmesin
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 11:06

Adanalı Karaveli ailesi, tedavisi için tüm servetlerini harcadıkları oğullarını kaybedince, onun kullanamadan öldüğü bedeli 15 bin YTL'yi bulan ilaç ve tedavi malzemelerini bağışlayacak hasta arıyor.

Haberin Devamı

Dumlupınar Mahallesi, 120 Sokak'taki kiralık bir evde yaşayan 6 çocuk babası Kazım Karaveli ile anne Perihan Karaveli, yaklaşık bir ay önce amansız bir hastalık nedeniyle kaybettikleri oğullarının acısını yaşıyor.
Baba Kazım Karaveli, AA muhabirine, oğulları Cemil'in, 3,5 yıl önce ilköğretim 5'inci sınıfa giderken aniden rahatsızlandığını, götürdükleri doktorların tıpta ender rastlanan “ensefari” hastalığı teşhisi koyduklarını belirterek, “Bu hastalık oğlumu günden güne eritti” dedi.
Sindirim sistemi iflas eden, nefes alamayan, boğazına cerrahi operasyonla delik açlan oğlunun 3,5 yıl boyunca ecelle savaştığını anlatan Kazım Karaveli, ”Cemil, ağızdan beslenemediği için de karnından sürekli mama veriyor, dışkısı ise karnından açılan delik vasıtasıyla dışarı atılıyordu” dedi.

HER ŞEYİNİ SATTI

Kazım Karaveli, inşaatlarda ustalık yaptığını, ömür boyu kazandığı parayla satın aldığı evini, arabasını, tarlasını oğlunu tedavi ettirebilmek için satıp kiralık bir eve taşındığını belirterek, “Oğlumu hastanelere taşımaktan çalışamaz duruma geldim. Tüm servetimi de kaybedince, oğlumun son üç aydaki tedavisini yeşil kart alarak yaptırabildim” diye konuştu.
Yaklaşık bir ay önce kaybettiği oğlundan kalan ilaç ve tedavi malzemelerinin bir hastaya şifa olmasını umut ettiğini belirten Karaveli, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“2 tane hava yastıklı yatak, bir oksijen tüpü, ayak ve kollara takılan masaj aletleri, onlarca şişe dolusu biosorb beslenme solisyonu ile çok sayıda ilaç evimizin bir köşesinde duruyor. Kızım, bir gün kardeşinin acısına dayanamayıp bu ilaçlardan içerek intihara teşebbüs etti. Bu ilaçların (başka Cemiller ölmesin) diye bir hastaya şifa olmasını istiyoruz.”

Kazım Karaveli, “İlaçları bağışladığım hasta şifa bulursa Cemilime yeniden kavuşmuş gibi olacağım” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!