Ebru Tireli'ye saldıran adamı başka bir kadın yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Ebru Tireliye saldıran adamı başka bir kadın yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 08:19

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldırdığı iddiasıyla önceki gün gözaltına alınan Davut K. suçunu itiraf ettikten sonra akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Davut K.’nın yakalanmasını başka bir kadının sağladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ebru Tireliye saldıran adamı başka bir kadın yakalattı
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre geçen cuma günü Tireli’ye saldırdığı iddiasıyla ilk tutuklanan M.T.’nin suçsuzluğunu delillendirip serbest bırakılması üzerine olayın detaylarının gündeme gelmesiyle genç bir kadın emniyete gitti.

10 gün önce başına gelen olayı anlatan kadın kendisine de benzer şekilde; kırmızı ve aynı markalı araçtan inen bir kişinin saldırdığını, şahsın aracının plakasını aldığını ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Kadının verdiği eşkal ve plakanın eşleşmesi üzerine emniyet güçleri bir tuğla fabrikasında çalıştığı öğrenilen Davut K.’yı gözaltına aldı. Bu iddianın sorulduğu Davut K. suçunu itiraf etti. 

Haberin Devamı

BEBEĞİN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Davut K.’nın ifadesinde genç kadını gördükten sonra aracını durdurup indiğini ve yanına yaklaştığını kabul ettiği, yaklaştığında Ebru Tireli’nin kendini yere attığı iddiasında bulunduğu da kaydedildi. Ebru Tireli’nin avukatı Tolga Tireli, Hürriyet’e Davut K.’nın suçunu kabul ettiğini söyleyerek, “Müvekkilim hamile olduğu için şu an görülen basit yaralama suçundan değil insan öldürmeye teşebbüs suçundan dava açılmasını talep edeceğiz. Çünkü müvekkilim ve bebeğinin bu olay sonrasında hayatları ciddi risk altında. Şu an bebeğin hayati tehlikesi devam ediyor. Bu raporları da sunacağız” dedi. 

“EN AĞIR CEZAYI ALSIN”

Genç kadının kocası Akın Tireli de Hürriyet’e konuştu.  İzmir’de bulunduklarını ve Turgutlu’dan bir süre uzaklaştıklarını kaydeden Akın Tireli şunları söyledi:
“Televizyon seyretmiyoruz ancak gerçek saldıranın tutuklandığını bize de söylediler. İnşallah doğrudur. Tek isteğimiz gerçek olsun. Eğer o kişiyse alabildiği en ağır cezayı alsın diye diliyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Savcı bey de eşimle görüşmek istedi. Ancak bebeğimizin düşük tehlikesi hala devam ediyor. Doktor izin vermediği için savcı bey de anlayış gösterdi, yardımcı oldu. Döndüğümüzde eşim savcı beyle görüşecek.”

Haberin Devamı

Davut K.'nın çalıştığı tuğla fabrikasındaki yetkililer ise herkesin şokta olduğunu ifade ederek, "Kendisi 1.5 yıldır burada çalışıyordu. Bugüne kadar böyle ters bir hareketini görmedik. Evli bir çocuğu vardı. Sorunsuz bir insandı. Hepimiz duyunca şok olduk. Hiç beklemezdik" diye konuştu.

KIRMIZI OTOMOBİLDEN İNDİ

Turgutlu’nun Ergenekon Mahallesi’nde geçen çarşamba günü meydana gelen olayda, 4 aylık hamile olan 32 yaşındaki Ebru Tireli, akşam saatlerinde evinin yakınındaki Osman Gazi Parkı’na spor yapmaya gitti. Bu sırada kırmızı renkli bir otomobilden inen bir erkek, yanına gelip "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağırdı, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu. Saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Ebru Tireli’ye yerdeyken tekme atıp vurmayı sürdürdü. Korkup, gözyaşları döken hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli’nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı. 

Haberin Devamı

İTİRAZLA SERBEST KALMIŞTI

Genç kadına parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla görgü tanıklarının ifadeleri ve araç benzerliği nedeniyle geçen cuma olayla ilgili M.T. önce gözaltına alındı sonra da tutuklandı. Ancak M.T.önceki gün avukatının yaptığı itirazda, delil durumunun değişmesi sebebiyle serbest bırakıldı. M.T.’nin avukatı Melike Ören Tak, müvekkilinin arabasının olay günü evinin önünden ayrılmadığına dair kamera kaydını mahkemeye sunduklarını belirterek delil durumu değişikliği dikkate alınarak serbest bırakıldığını ifade etti. Bu gelişme üzerine güvenlik güçleri yaptıkları çalışma sonrası D.K.’yı gözaltına aldı. Sunulan deliller neticesinde D.K suçunu itiraf ederek tutuklandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!