'Başından beri söylüyorduk'

Güncelleme Tarihi:

Başından beri söylüyorduk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 00:31

ERGENEKON, Balyoz operasyonları döneminde İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapan eski Emniyet Müdürü Yunus Dolar’ın itiraflarında adı geçen kumpas mağdurları Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, CHP milletvekili İlhan Cihaner ve gazeteci Çağdaş Ulus, Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım: Başımıza gelenlerin kumpas olduğunu en başından beri biliyorduk, söylüyorduk. Bunu, 3 Temmuz 2011’den yani kumpasın ilk gününden itibaren söyledik. Bugün (dün) Sedat Ergin’in yazısında da belirttiği, bu örgütün yaptığı her şeyi bizzat yaşadık. Yunus Dolar’ın ifadelerinde geçen, “Fenerbahçe Kulübü’ne operasyonun, Genelkurmay başkanlarının belirlenmesindeki rolünü kırmak için tasarlandığını değerlendirdim” şeklindeki sözlerine katılmıyorum. Fenerbahçe bir spor kulübüdür. Hiçbir zaman Genelkurmay başkanı gibi atamalarda dahli olması söz konusu olamaz. Ayrıca yine ifadelerinde birilerinin dönemin başbakanını Fenerbahçe operasyonu için nasıl ikna ettiklerine dair beyanları var. Bunları bilemem. Bildiğim ilk günden itibaren kumpasa uğradığımızı söyledik, zaman da doğruluğumuzu ispatladı. Fenerbahçe’nin toplumsal gücünü, yerini ve önemini bildikleri için bunu kırmaya ve kulübü kumpas kurarak ele geçirmeye çalıştılar.

Eski Erzincan Başsavcısı, CHP milletvekili İlhan Cihaner: Erzincan’da soruşturmaya başladıktan sonra Fetullah Gülen örgütü mensuplarınca kuşatma altına alındığımı gördüm. Bu durumu da Adalet Bakanlığı’na ve HSYK’ya yazılı olarak bildirdim. Yunus Dolar’ın ifadesinden önce de benzer itiraflar oldu. O dönem MİT’e sorduğumda onlar ellerinde bilgi-belge olmadığını söylemişti. Bunu, Darbe Komisyonu’nda verdiği ifadede dönemin MİT Müsteşarı Emre Taner de doğruladı. Bunun tuzak olduğunu, Erzincan’da bize de kumpas kurulduğunu dönemin başbakanına söylediğini aktardı. Yunus Dolar’ın itirafları malumun ilamıdır. Önemli olan, o dönemdeki şartlar içinde bunların kumpas olduğunu görebilmekti. Yoksa o dönemde ortaya çıkan veriler bizim kumpasa uğradığımızı açık açık gösteriyordu. Görmek isteyenler kumpası gördü, görmek istemeyenler gözlerini şu veya bu sebepten yumdu. O dönem gözlerini gerçeklere yumanların hâlâ özeleştiri yapmaktan kaçınmalarını görmek üzücü.

Vatan Gazetesi Muhabiri Çağdaş Ulus: Her şey Fırat Haber Ajansı’ndan bir gazeteciyle telefon konuşmamla başladı. Emniyet’teki Fetullahçı polislerin isimlerini sordu. Ben de “Tamam, hallederiz” dedim. Halbuki o zamanlar 2-3 yıllık muhabirdim. Fetullahçılar kimdi, bilmiyordum bile. Tamamen öylesine söylenmiş bir cümleydi. Şimdi görüyorum ki, o cümleden dolayı 9 ay hapis yatmışım. Halen dava devam ediyor. Kumpasla hayatımı kararttılar. Cezaevine girdikten sonra Fetullahçıların ne olduğunu öğrendim. Devletin her tarafına sızdıklarını, her yeri zaptettiklerini gördüm. Kendi ayaklarına basan her görüşten her insanın hayatını kararttıklarına şahit oldum.”

BAKMADAN GEÇME!