'Basına şiddetten çok endişeliyiz'

Güncelleme Tarihi:

Basına şiddetten çok endişeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 21:57

Son zamanlarda bazı siyasetçiler ve gazetecilerin kendisine yönelik tehditlerinin ardından, evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğrayan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ı Belçika, Hollanda, Fransa ve Alman başkonsolosları ziyaret etti. Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Biz Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini isteyen ülkeler olarak gazetecilere yönelik şiddetten çok endişeliyiz. Artık bu vaka Türk adaletinin elinde” dedi.

Haberin Devamı

Teşvikiye’deki evinin önünde saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a ziyaretler dün Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach ve Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen ile sürdü. Saat 16.00’da Ahmet Hakan’ın evine giden başkonsoloslar yaklaşık bir saat içeride kaldı.
Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada saldırıyı kınayan Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem, “Biz buraya planlı olarak saldırıya uğrayan, Türkiye’nin önemli gazetecilerinden Ahmet Hakan’a saygılarımızı sunmaya geldik. Bunu, Türkiye’de hangi kanaat önderi olursa olsun yapardık. Ahmet Hakan çok önemli bir gazeteci, onun başına gelenler karşısında onunla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için buraya geldik. Sadece bir gazetecinin değil, herhangi bir vatandaşın fikirleri nedeniyle tehdit edilmesi Türkiye için kabul edilemez bir şey. Basın özgürlüğüne saygımızı sunmak için de buradayız. Çünkü Fransız filozofu Voltaire ‘fikirlerinizi paylaşmasam da onları savunmanız için ölene kadar savaşmaya razıyım’ der. Buna inanıyoruz. Biz Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini isteyen ülkeler olarak gazetecilere yönelik şiddetten çok endişeliyiz. Artık bu vaka Türk adaletinin elinde” dedi.

Haberin Devamı


BİRAND’IN FOTOĞRAFIYLA


Henri Vantieghem açıklamasının devamında 2013’te hayatını kaybeden ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand’ın fotoğrafını basına gösterdi. Vantieghem fotoğrafı göstererek yaptığı açıklamada “Mehmet Ali Birand’ı anmak istiyorum. Çünkü kendisi de fikir hürriyeti açısında çok önem taşıyan gazetecilerden biriydi” dedi.
Ahmet Hakan’ı gün içinde eski devlet bakanlarından Işın Çelebi de ziyaret etti. Çelebi, Ahmet Hakan’a Mevlana’nın Mesnevi kitabını hediye etti. Çelebi ziyareti sonrası yaptığı açıklamada “Bu saldırı hepimize yapıldı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!