Basın Yasası için start

Güncelleme Tarihi:

Basın Yasası için start
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Basın Yasası değişikliği için çalışmalar başlatan Adalet Bakanı Oltan Sugurlu, önümüzdeki hafta basın örgütleri temsilcileriyle bir araya gelecek. ‘‘Sonunda tüm kesimleri memnun eden bir yasa ortaya çıkacak'' diyen Sungurlu, yazıişleri müdürlerine verilen hapis cezalarının kaldırılması için de görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, yıllardan beri tartışma konusu yapılan Basın Yasası değişikliği için düğmeye bastı. Sungurlu, önümüzdeki hafta basın örgütlerinin temsilcileriyle biraraya gelecek. Sungurlu, doğrudan bakanlığını ilgilendirmemesine rağmen, basın özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak için yapılacak yasal düzenlemede inisiyatif alacağını açıkladı. Sungurlu, Hürriyet'e yaptığı değerlendirmede, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ile biraraya gelerek, basın örgütlerinin istek ve önerilerini dinleyeceğini söyledi.

MEMNUN EDECEK

Sungurlu, hukukçularla birlikte daha önce hazırlanmış basın yasa değişikliği önerilerinin tamamını incelediğini belirterek, ‘‘Bu işin uzmanları ile çalışacağız. Basın örgütlerinin önerileri ile daha önce hazırlanmış teklif ve tasarıları aynı metinde buluşturmaya çalışacağız. Namık Kemal Zeybek'in hazırladığı taslağı da inceledim. Sonunda tüm kesimleri memnun eden bir yasa ortaya çıkacak'' dedi. Sungurlu, yazıişleri müdürlerine haberlerden dolayı verilen hapis cezasının kaldırılmasının da bu çalışmanın içinde yer alacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!