Basın açıklamasına katılan 3 sağlıkçıya sürgün iddiası

Güncelleme Tarihi:

Basın açıklamasına katılan 3 sağlıkçıya sürgün iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 15:55

TUNCELİ’nin Pertek İlçesi’ndeki Anadolu Lisesi’nde yaşandığı iddia edilen taciz olayını protesto etmek amacıyla düzenlenen basın açıklamasına katılan 2 ebe ve 1 hemşirenin Sağlık Bakanlığı tarafından sürgün edildiği iddia edildi.

Geçen yıl haziran ayında, Pertek Anadolu Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni Muhammet B., bir kız öğrenciyi taciz ettiği gerekçesiyle Elazığ’ın Keban İlçesi’ndeki bir okula tayin edildi. Muhammet B. hakkında ayrıca Pertek Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bakanlık müfettişlerinin yürüttüğü soruşturma sonucunda, Muhammet B.’nin kız öğrenciyi taciz ettiği kanısına varılarak, ’meslekten ihraç edilmesi’ yönünde hazırlanan rapor Milli Eğitim Bakanlığı’na sundu. Bakanlık da müfettişlerin raporları doğrultusunda Muhammet B.’yi kız öğrencisine taciz ettiği gerekecesiyle meslekten ihraç etti.

Pertek’te taciz olayının yaşandığı haziran ayında protesto amaçlı yapılan basın açıklaması yapıldı.

SAVCI ’TAKİPSİZLİK’ KARARI VERDİ

Pertek Cumhuriyet Savcılığı, taciz olayını protesto etmek için düzenlenen basın açıklaması hakkında başlattığı soruşturmada, ’Suç unsuruna rastlanmadığı için kovuşturmaya gerek yok’ kararı verdi.

Ancak, açıklamaya katılan Pertek Devlet Hastanesi’nde görevli ebeler Günsel Kurt, Gümüşhane’ye, Şemsi Engin Yozgat’a, hemşire Nurcan Berk Okçu da Aksaray’a tayin edildi. Tayinler, ilçede ’sürgün’ olarak değerlendirilerek tepkiyle karşılandı.

’TAYİNLER HUKUK DIŞI’

Tayinlerin hukuk dışı olduğunu savunan EMEK Partili Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, şunları söyledi:

"Bu tamamen hukuksuz bir durumdur. İlçe halkı bundan büyük rahatsızlık duymakta. Kaldı ki Pertek Cumhuriyet Savcılığı, basın açıklaması ile ilgili yaptığı soruşturma sonucunda, suç unsuru bulmayarak kovuşturmaya yer olmadığı kararını verdi. Savcılık, suç unsuru bulmadı ama Sağlık Bakanlığı müfettişleri 3 arkadaşımızı peşinen suçlu ilan ederek sürgün kararı verdi. Oysa aynı basın açıklamasına katılan öğretmen ve diğer kurumlarda çalışan bir çok memur hakkında da görev yaptıkları kurumlar soruşturma açmıştı. O öğretmen ve memur arkadaşlarımız hakkında yapılan soruşturmada suç unsuruna rastlanmadığı için hiçbir işlem yapılmadı. Ben bu kararı anlamıyorum, basın açıklamasına katılmak nasıl suç sayılıyor? Bütün demokratik kitle örgütleri ile birlikte imza kampanyası başlattık ve önümüzdeki Pazartesi günü Tunceli Valisi Mustafa Başkesen ile görüşüp ona göre eylem kararı alacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!