Başımıza sperm yağacak

Güncelleme Tarihi:

Başımıza sperm yağacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

12 Eylül darbesinin komutanlarına yönelik suikast planlarını ilk kez ortaya çıkaran Rıza Müftüoğlu'nun, çok ilginç dini görüşleri de bulunuyor.

Müftüoğlu kitabında, cinlerin yıldızlarda haber dinlediğini, kıyametin ardından, 40 gün süreyle meniye benzer yağmur yağacağını yazıyor.

COPLARIN Askerleri isimli kitabıyla 12 Eylül'ün paşalarına yönelik bir dizi suikast özlemcisi olduğunu ortaya çıkaran Rıza Müftüoğlu, bu kez de dini konulara da yorum getirerek, ‘Cinlerin yıldızlarda haber dinlediği’ iddiasında bulundu. Müftüoğlu, kıyametin ardından insanlığın tekrar oluşumu için 40 gün süre ile ‘‘meniye’’ benzer bir yağmurun yağacağını savunuyor.

Mamak Askeri Cezaevi'nde 12 Eylül döneminde yatan Türkeş'in yardımcısı Rıza Müftüoğlu'nun hapishane günlerindeki notlarından yola çıkarak oluşturduğu kitabında, dini konularda da birbirinden ilginç yorumlarda bulunduğu ortaya çıktı.

KURAN YORUMLARI

Akşam Gazetesi’ndeki köşesinde konuyu önceki gün gündeme getiren Hulki Cevizoğlu, Müftüoğlu'nun 12 Eylül tartışmalarının yanı sıra gözden kaçan ancak ama çok tartışma yaratacak dini görüşlere de sahip olduğunu belirtiyor.

Mamak günlerinde Kuran-ı Kerim'i okuyup yorumlar yaptığını belirten Müftüoğlu, kitabında şu ilginç ifadeleri sarfediyor:

‘‘Yıldızların şeytana yönelik olduğu ayette belirtilmektedir. Öte yanda, cinlerin yıldızları sert bekçiler olarak, alev ve meşale olarak tasviri yıldızların ayrı bir fonksiyonunu ortaya koymaktadır. Cinlerin yıldızlar üzerinde haber dinlemek için oturduklarını ancak şimdi kim dinlemek isterse bir ateş şulesi buldukları Cin suresinde bulunmaktadır. Demek ki yıldızlar, bir müddet sonra cinlerin de haber dinlemek için üzerlerinde oturamadıkları bir yer olmuştur (s.115)’’

Müftüoğlu bu yorumlarının ardından da, ‘‘Tabii ki burada cinlerin hangi haberleri yaptığı ortaya çıkmıştır... Bunlar neden ve nasıl yıldızlardan uzaklaştırılarak men edilmiştir’’ diye sormadan da edemiyor.

Copların Askerleri adlı kitabında bu tür dini yorumlarda bulunan Müftüoğlu'nun sorusuna Hulki Cevizoğlu ise ‘‘Cinler belki de Türkiye'deki ihtilal haberlerini dinliyor’’ yanıtını veriyor.

40 GÜN YAĞACAK

Müftüoğlu'nun diğer bir ilginç dini yorumu da kıyametin ardından insanlığın tekrar dirilmesi için gökten 40 gün ‘‘meniye’’ benzer bir yağmurun yağması olasılığından bahseden din adamlarının görüşlerini çok önemli bulması. Ünlü politikacı, böylelikle her insanın vücudunun tekrar biraraya geleceğini ve her ruhun kendi bedenine gireceği iddialarının altını çiziyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!