Başika’ya saldırı Ankara’ya saldırıdır

Güncelleme Tarihi:

Başika’ya saldırı Ankara’ya saldırıdır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 22:01

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Misak-ı Milli’yle ilgili sözleri ve Türkiye’nin Musul politikası konusunda, “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Yani Kerkük’ü, Musul’u Türkiye’ye katalım gibi bir plan yok” dedi.

Haberin Devamı

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Kurtulmuş, güncel konularda şunları söyledi:

Şİİ MİLİS DENMESİN

“Medyadan özellikle şunu istirham ediyorum. Son zamanlarda kolay söylendiği için hemen oraya kayıyoruz, ‘Şii milisler, Kürt milisler.’ Çünkü tam da bölgedeki büyük resmi ortaya koymak isteyenlerin istediği şey bu. Eli silahlı grupların ya etnik kökenlerine ya da mezhebi kökenlerine göre isimlendirilmesi. Şii milisler yerine Haşdi Şaabi kullanılması daha doğrudur.

PYD-YPG üzerinden bölgede, şehirlerin demografisini değiştirmeye kalkacak, orada bir ‘oldu-bitti’ oluşturarak, Türkiye’yi rahatsız edecek bir gelişmeye karşı Türkiye, son derece duyarlıdır. Bunlarla ilgili hazırlıklarını yapıyor. Musul’da bir denge değişikliğinin ilave yüz binlerce kişinin Türkiye’ye gelmesini sağlayacağı da ortadadır.

Haberin Devamı

Başika’ya bir saldırının Ankara’ya yapılan bir saldırıdan hiçbir farkı yoktur. Bu uluslararası operasyonun gündeminde, hiçbir şekilde orada mezhebi ve etnik temizlik yapılması yok. Zaten böyle bir şey yapılması savaş suçudur, insanlık suçudur. Böyle bir şey Allah muhafaza ortaya çıkarsa Türkiye bunun ortaya çıkmaması için bütün diplomatik, askeri temaslarını yoğunlaştırıyor.” 

BAKMADAN GEÇME!