BaÅŸbuÄŸ ve Tolon mahkemeye 5 günlük rapor sundu

Güncelleme Tarihi:

Başbuğ ve Tolon mahkemeye 5 günlük rapor sundu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 12:47

Ergenekon Davası’nda tutuklu olarak yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon, mahkemeye 5’er günlük rapor sundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 66’sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası’nın 309. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 36 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın da aralarında bulunduğu 30 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Bu davadan tutuksuz, başka davadan tutuklu yargılanan Sami Hoştan ve Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulundu.

BAÅžBUÄž VE TOLON 5 GÃœNLÃœK RAPOR ALDIÂ

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tutuklu sanıklar İlker Başbuğ ve Hurşit Tolon’un Silivri Cezaevi’ndeki hastanede görevli Aile Hekimi’nden 5’er günlük yatak istirahati aldığını söyledi. Özese, duruşmaya mazeret bildirerek katılmayan avukatlar hakkında alınan ara kararı da açıkladı.

Mahkeme Başkanı Özese, Başbuğ ve Tolon’un avukatı İlkay Sezer’in ve Doğu Perinçek’in avukatı Hasan Basri Özbey’in mahkeme kalemi tarafından 3 Haziran Pazartesi günü arandığını ve 4 Haziran’da savunmaların alınacağını bildirildiğini ve bu konuda tutanak tutulduğunu belirtti. Başbuğ ve Tolon’un avukatı İlkay Sezer ile Perinçek’in avukatı Hasan Basri Özbey’in mazeretini kabul etmeyen mahkeme heyeti, bu sanıkların başka avukatları olduğunu söyledi. Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün avukatı Hüseyin Ersöz’ün mazeretini de kabul etmeyen mahkeme heyeti, son savunması alınacak olan Ersöz’ün başka avukatları da bulunduğunu belirtti.

YALÇIN KÜÇÜK: SON SAVUNMAM VEDA KONUŞMASI ŞEKLİNDE OLACAK

Öte yandan Mahkeme Başkanı Özese, tutuksuz sanık Yalçın Küçük’ün avukatı Hasan Fehmi Demir’in mahkemeye dilekçe sunduğunu, 29 Mayıs’da ameliyat olduğunu ve 30 günlük rapor aldığını ifade etti. Mahkeme Başkanı Özese, tutuksuz sanık Yalçın Küçük’e avukatının 30 günlük raporlu olduğunu, başka avukatı olup olmadığını, savunma yapmaya hazır olup olmadığını sordu. Sanık Küçük de "Kazım Yiğit Akalın da benim diğer avukatım. Avukatım olmadan birşey söylemem, savunma yapmam doğru olmaz" dedi. Mahkeme Başkanı Özese, Küçük’e 3 avukatının daha bulunduğunu avukat-müvekkil ilişkisinin devam edip etmediğini sordu. Küçük, "Diğer 3 avukatımla da avukat-sanık ilişkim devam ediyor. Diğer 3 avukatımdan biri eşim. Karımla ilişkim devam ediyor. 3 avukatımda Ankara’da yaşıyorlar. Ben mahkemenizin onlara haber vereceğini düşündüm. Ben 15 dakika savunma yapacağım. Benim son savunmam veda konuşması şeklinde olacak. Esas savunmayı avukatlarım yapacak. Avukatım olmadan herhangi bir savunma yapmam imkansız görünüyor. Avukatım geldiğinde savunmamı yapacağım" ifadelerini kullandı.

Duruşma tutuksuz sanık Ferit İlsever’in savunmasının alınması ile devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!