Başbuğ, astsubay meslek yüksekokulu sancak tevcih töreninde

Güncelleme Tarihi:

Başbuğ, astsubay meslek yüksekokulu sancak tevcih töreninde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 11:40

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alayı Sancağını, alay komutanına tevcih etti.

Haberin Devamı

Sancak tevcih töreni, Balıkasir'deki Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndaki tören alanında yapıldı.

Törene, Orgeneral Başbuğ'un yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, garnizondaki subay ve astsubaylar, öğrenci yakınları ve gaziler katıldı.

Öğrenci alay sancağının, tören alanında yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğrenci Alay Komutanlığının tarihçesi ve Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mustafa Karabulut'un öz geçmişlerinin okunmasının ardından Orgeneral Başbuğ, sancağı, öğrenci alay komutanına tevcih etmek üzere kürsüye geldi. Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu:
“Bu sancak, Yüce Türk milletinin alayınızın şerefine emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Bu sancak, TSK'nın şeref timsalidir. Türk ordusu, tarihi boyunca dünyaya örnek olacak şekilde sancağını korumuş, onu yüceltmiş ve uğrunda severek şehit olmuştur. Şimdi onun tertemiz, parlak, asil rengine leke getirmeyeceğinizden eminim. Onu şimdi teslim aldığınız gibi sizden sonraki komutana da şerefli ve temiz olarak teslim edeceksiniz.”

Haberin Devamı

Orgeneral Başbuğ, daha sonra “Bu kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adına size emanet ediyorum” diyerek, sancağı Öğrenci Alay Komutanı Albay Karabulut'a öperek teslim etti. Albay Karabulut da sancağı öperek teslim aldı.

Orgeneral Başbuğ, daha sonra sancak teslim tutanağını onayladı.

Sancağın öğrenci alayının yanında yerini almasının ardından öğrenci andı içildi. Okul marşının söylenmesi ve tören geçişi ile program sona erdi.
2003 yılına kadar Çok Programlı Astsubay Hazırlama Okulu olarak eğitime devam eden okuldaki Öğrenci Grup Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığının 24 Nisan 2008 tarihli emri gereğince Öğrenci Alay Komutanlığı olarak yeniden teşkilatlandırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!