Başbakanlık'ta kritik zirve

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlıkta kritik zirve
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 23:50

Erbil’den dönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Başbakanlık’ta Başbakan Erdoğan ve MİT müsteşarı Hakan Fidan ile görüşüyor.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Türkiye'ye döndü. Davutoğlu Başbakanlık'ta Başbakan Erdoğan ile görüşüyor. Görüşmeye MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın da katıldığı belirtiliyor.

DAVUTOĞLU'NUN TEMASLARI

Bakan Davutoğlu, Erbil'de yaşayan Türkmenlerin Juhayna Otel’de düzenledikleri iftar yemeğine Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile birlikte katıldı. Yemeğin ardından konuşan Bakan Davutoğlu, sözlerine Kürtçe 'İyi akşamlar' diyerek başladı. 75 yıl aradan sonra Kerkük’ü ziyaret eden ilk Türk Dışişleri Bakanı olmanın onurunu yaşadığını belirten Davutoğlu, "Gelecekteki Irak-Türkiye arasındaki dostluk köprüsünü güçlendirdik. Irak gönlümüze hiçbir zaman Irak olmayan bir ülkedir. Eğer buralarda barış olursa Irak’ta, Irak’ta barış olursa Ortadoğu’da barış olur. Türkmen kardeşlerimizle iftar yaptık. Burada hep dostlukla karşılaştık. Birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edelim. Etnik ve mezhep çatışmasına girmeden geleceği inşa edelim. Türkmenler Irakla Türkiye arasında hep bir dostluk bağıdır. Kürt-Türkmen kardeşliği öyle pekişecek ki aramıza tek bir fitne giremeyecek. Aramıza hiçbir fitnenin girmesine izin vermeyeceğiz. Geleceğin büyük medeniyetini kurup inşa edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Davutoğlu iftar yemeğinin ardından Neçirvan Barzani ile aynı arabaya binerek otelden Erbil Uluslararası Havalimanı’na gitti. GAP uçağı ile Ankara’ya hareket eden Davutoğlu’nu Neçirvan Barzani uğurladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!