Başbakanlık önündeki eylem ölümle bitti

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlık önündeki eylem ölümle bitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 11:48

ANKARA'da Başbakanlık merkez binası önünde önceki gün üzerine yanıcı madde dökerek intihara teşebbüs eden İran vatandaşı 45 yaşındaki Aşir Yanarateş, verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Haberin Devamı

İran'da bulunan Türkmen asıllı eşini giriş yasağı bulunması nedeniyle tüm başvurulara rağmen Türkiye'ye getiremediği için intihara teşebbüs ettiği öne sürülen Aşir Yanarateş, tüm müdahalelere rağmen ancak bir gün yaşayabildi.

Başbakanlık ve Yargıtay binasının bulunduğu alana önceki gün gelerek üzerine yanıcı madde döken Aşir Yanarateş, bir anda alevler içinde kalmış ve Yanarateş'e, Başbakanlık binası önünde bulunan güvenlik görevlileri müdahalede bulunmuştu. Alevler topuna dönen Yanarateş, Başbakanlık binası içerisinden getirilen yangın söndürme tüpü ile güçlükle söndürülebilmişti. Alevlerin etkisiyle uzun süre çığlıklar attıktan sonra bayılan Yanarateş, Başbakanlık'ta olağanüstü durumlar için tutulan ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Haberin Devamı

Burada ilk müdahalesi yapılan ve vücudunun baş, gövde ve kollarında yüzde 40'lara varan yanıkları ameliyatlarla onarılmaya çalışan Yanarateş'in yaşam mücadalesine fazla dayanamadığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!