Başbakan'ın iddialarına cevap verdi

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın iddialarına cevap verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 22:27

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın eşinin soyismi ile ilgili iddialarına, "Öyle lig mig ayaklarına girmesin. Ben hortumcu olmadığımı söylüyorum. O da çıksın hortumcu olmadığını söylesin. Bütün herşeyin hesabını vermeye hazırım. Yeter ki o da herşeyin hesabını vermeye hazır olsun’’ dedi.

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 20.30’da özel uçakla Erkilet Havaalanı'na geldi. CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, İl Başkanı Ayhan Gülsoy, milletvekili adayları ve partililerce karşılanan Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü ile kent merkezinde ana caddeleri dolayarak halkı selamladı. Caddedeki vatandaşlarla tokalaşan, evlerin cam ve balkonlarından bakanlara el sallayan Kılıçdaroğlu, daha sonra Novotel’e geldi.

Burada gazetecilerin, "Başbakanın eşinizin soyadıyla ilgili gündeme getirdiği iddia konusunda açıklama yapacak mısınız?’’ sorusuna önce "Ne söyledi acaba bilmiyorum ki" diyen Kılıçdaroğlu daha sonra "Bakın şunu söyleyeyim. Bütün Devletin arşivleri kendi elinde. İstediğini çıkarabilir. Hiçbir şeyden korkmuyorum, hiç birşeyden çekinmiyorum. Kendisine açıklıkla söyledim. ‘Devletin arşivlerini al, yanına bakanlarını al, gelin karşıma. Arzu ettiğin televizyona çık, oturup hesaplaşalım. Millet de seyretsin. Bu kadar net ve açık söylüyorum. O da otursun dinlesin, benim ne söylediğimi. Duyuyorsa mesele yok. Böyle lig mig ayaklarına da girmesin. Ben de insanım, o da insan. Ben de politika yapıyorum, o da politika yapıyor. Ben de bu ülke için çalıştığımı söylüyorum. O da bu ülke için çalıştığını söylüyor. Ben hortumcu olmadığımı söylüyorum. O da çıksın hortumcu olmadığını söylesin. Ben çocuklarıma gemi mi aldım ? Ne aldım ben. Bütün herşeyin hesabını vermeye hazırım. Yeter ki o da her şeyin hesabını vermeye hazır olsun’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, daha sonra milletvekili adayları ile basına kapalı olarak sohbet etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yarın Kayseri’nin Yahyalı, Develi ve Yeşilhisar ilçelerini dolaşıp ardından Kırşehir’e geçecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, SSK'ya 1998 yılında işe alınan kaç kişinin kendisinin soyadını, kendisinin eski soyadını ve eşinin soyadını taşıdığını sormuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!