Başbakan'ın dedesinin ismi caddeye verildi

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın dedesinin ismi caddeye verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 10:49

Kars'ın Sarıkamış İlçe Belediyesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Allauekber Dağları'nda şehit düşen büyük dedesi Kemal Mutlu'nun adının bir caddeye verilmesini kararlaştırdı.

Belediye Başkanı İlhan Özbilen başkanlığında Belediye Salonu'nda düzenlenen meclis toplantısında, İlçe Kaymakamlığının teklifi üzerine, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan, Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın dedesi Kemal Mutlu'nun adının Belediye Caddesi'nin yerine verilmesi için oylama yapıldı. Teklif, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıya katılan Kaymakam Ahmet Altunbaş, yaptığı konuşmada, her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanında olan Başbakan Erdoğan'ın şehit dedesi için belediye meclis üyelerinin aldığı kararla güzel bir dayanışma örneği gösterdiğini ifade etti.

Kararın herkes tarafından kabul edilebilir olması ve farklı görüşlerden olanların da böyle uyum ve dayanışma içerisinde çalışmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini ifade eden Altunbaş, şunları kaydetti:

“Bu yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sarıkamış'ta birçok caddede, birçok sokakta, okulda şehidimizin ismi var. Ayrıca ilçeye hizmet etmiş insanlarımızın adı bu şekilde yaşatılmıştır, fakat Allahuekber Dağları'nda şehit olanlardan henüz kimsenin ismi verilmemişti. Tabii, böyle bir vesileyle de olsa Sarıkamış şehitlerinden birisinin Sarıkamış'ın en önemli caddesine isminin verilmesi ayrı bir anlam ifade
ediyor.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın dedesi Kemal Mutlu, 32 yaşındayken, 1914'te, Osmanlı-Rus savaşına katıldı. Sarıkamış Cephesi'nde, Rize'nin Güneysu ilçesinden arkadaşları Şuayip Bayraktar ve Molla Usta ile birlikte Ruslara karşı savaşan Kemal Mutlu'nun, bir ağaca yaslanmış, tüfeğine sarılmış halde donarak şehit olduğu biliniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!