'Başbakan'ın beni kafasına bu kadar taktığını bilmiyordum'

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın beni kafasına bu kadar taktığını bilmiyordum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 14:21

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, “Sayın Başbakan'ın beni kafasına bu kadar takacağını bilseydim, Adanamızın ve ülkemizin menfaati için aday olmazdım” dedi.

Haberin Devamı

Durak, geçen hafta AK Partili üyelerin itirazı nedeniyle ertelenen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) genel kurul delegelerinin bugün devam edilen seçimi öncesi yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin dün yaşanan terör olaylarında 10 şehit verdiğini anımsatan Durak, şunları söyledi:
“10 şehidimizin kanı yerdeyken, Türkiye şehitlerimize ağlarken, ülkemizin bu kadar çözüm bekleyen sorunları varken, sayın Başbakan'ın şahsımla ilgili dünkü açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Sayın Başbakan'ın beni kafasına bu kadar takacağını bilseydim, Adanamızın ve ülkemizin menfaati için aday olmazdım.”

Durak bu konuyla ilgili başka bir açıklamada bulunmayacağını belirtirken, seçimler öncesi şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi.
Saygı duruşunun ardından, iki listenin yarıştığı seçimlere gidildi. İki belediye başkanının katılmadığı ve vekaletlerinin de geçerli sayılmadığı oy kullanma işlemine 34 belediye başkanı katıldı.

Haberin Devamı

Yapılan seçimler sonucunda, MHP, CHP ve DP belediye başkanlarının yer aldığı ittifak listesi 18 oyla seçimi kazandı.

Daha önceki meclis üyeleri seçimlerinde de genel kurul delegesi olacak 3 meclis üyesi belirlenmişti.

Doğal üyelerle birlikte Adana'nın TBB Genel Kurulu'nda 20 üyeyle temsil edileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!