Başbakan'dan sigarayı bıraktırma formülü

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan sigarayı bıraktırma formülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 13:51

Kayseri AKP Kadın Kolları Kongresi'nde partili kadınlara seslenen Başbakan Tayyip Erdoğan, sigarayı bıraktırma formülünü açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Kayseri İl Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı, çeşitli konulara değindi. 19 Mayıs Pazartesi günü başlayacak sigara yasağı ile ilgili açıklama yaparken, çevresindekilere sigarayı nasıl bıraktırdığını anlattı. Kadınlara da aynı yöntemler eşlerine, oğullarına ve yakınlarına sigara bıraktırmalarını önerdi. Erdoğan, mucize formülü şöyle açıkladı:

"Benim bir adetim var. Neticesi çok başarılı. Yakınımdaki birine sigarayı bırakmasını rica ediyorum.Onu ikna edinceye kadar bu çağrımı tekrarlıyorum. Onu ikna ettiğim vakit, cebindeki son sigara paketini alıp üzerine ismini, soyadını yazdırıp imzalatıyorum. Ve onun son paketini alıp saklıyorum. Bir gün vazgeçmesin diye... Siz de Pazartesinden itibaren sigara içen beylerinizden son sigara paketlerini alın, imzalatın ve rica ediyorum bana gönderin..."

"BU NE KİNDİR, NE NEFRETTİR"

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Kadın Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşmada İngiltere Kraliçesi Elizabeth için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine katılmayan Deniz Baykal’ı ima ederek, “Buraya gelmekte tavır sergileyenler, nasıl oluyor da bu ülkede uzlaşı kültürünün mensubu oluyorlar, soruyorum. Bu ne kindir, bu ne nefrettir? Nasıl oluyor da bu ülkede hala, bunları savunanlar çıkabiliyor?” dedi. Erdoğan, daha sonra olarak 41 açılış, temel atma törenini gerçekleştirdi.

Ankara’dan özel uçakla Kayseri Erkilet Havaalanına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı , burada Vali Mevlüt Bilici, Kayseri, İstanbul, Ankara, Nevşehir, Kırşehir ve Konya’dan gelen çok sayıda AKP’li milletvekilleri, AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AKP İl Başkanı Mahmut Cabat, protokol mensupları ve AKP’li belediye başkanları ve yöneticiler karşıladı. Başbakan’ın otobüsünden yoldaki çocuklara oyuncak dağıtılırken, Erdoğan Fuar Kültürpark içinde yapımı yeni tamamlanan 7 bin 500 kişilik Kadir Has Kongre Merkezi’ndeki AKP Kayseri Kadın Kolları Kongresi’ne katıldı. Başbakan Erdoğan, sahneden kendisine ‘Recep Tayip Erdoğan, Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları atan partili kadınları selamladı.

Başbakan Erdoğan, turuncu beyazlı balonların altında yaptığı konuşmada AKP’nin milletin iradesiyle meydana geldiğini, siyasetin AKP sayesinde güzelleştiğini belirterek, “Ülkemizde siyasete, sahip çıktığınız için Türkiye’nin aklı ve vicdanı olduğunuz için sizi seni seviyorum. Siyaseti gerilimden, kavgadan, sizler arındırdınız. Siyasete, sevgiyi ve seviyeyi sizler getirdiniz. Bizim kongrlerimizde yürekler buluşuyor. Başkalarının kongresinde ise, sandalyeler ve yumruklar konuşurken, AKP’nin kongrelerinde yürekler ve gönüller biraraya geliyor. Milletin gönlünde, yer edinemeyenler siyaseti kötürüm haline getiriyor. Sular yokuşa akmaz AKP ülkede siyasetin eksenini değiştirdi” dedi.

BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK

Başbakan Erdoğan, ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları arasında sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletin iradesini, onurunu AKP üstlenmiştir. Onlar siyaseti milletle kavga etmek, milleti karşı karşıya getirmek olarak sayıyorlar. Bizim siyasetimizin özü, birlik siyasetidir. Kimseyi dışlamayız, dışlamıyoruz. Toplumun tüm kesimlerine hizmet ediyoruz. Büyük işlere imza attık. Ülkeye hizmet ettik. Türkiye’yi 5 yılda ayağa kaldıran, güven ve istikrar getinen AKP olmuştur. Ne yazık ki bunu gölgelemek ve yaralamak isteyenler var. Açık söyleyeyim, AKP’yi anlamayanlar milletin dokusunu ve hamurunu anlamayandır. Bizim çabamız, çatışma değil uzlaşma ve müşterek akıldır. Müşterek akıl etrafında buluşmak istiyoruz. Aslolan milletin verdiği cevaptır. Biz her türlü farklılığı zenginlik olarak görüyoruz. Düşünebiliyor musunuz, İngiltere Kraliçesi Cumhurbaşkanımızın davetine icabet etti. Ve buraya geldiğinde Çankaya’da bir yemek daveti var. Bu yemekte iktidara, ana muhalefete ve herkese davet var. Ve buraya gelmekte bir tavır sergileyenler, nasıl oluyor da bu ülkede uzlaşı kültürünün mensubu oluyorlar, soruyorum. Soruyorum size. Soruyorum. Bu ne kindir, bu ne nefrettir? Nasıl oluyor da bu ülkede hala, bunları savunanlar çıkabiliyor?”

Erdoğan ‘Kıskananlar Çatlasın’ sloganları arasında CHP Genel Genel Başkanı ve ana muhalefet lideri Deniz Baykal’ı hedef alarak, “Onlar laf biz ise, iş üretiyoruz. İşte farkımız bu” dedikten sonra 1 Mayısla ilgili kendisini hakkında TBMM’ye verilen gensoru hakkında açıklama yaparak, sözlerin şöyle sürdürü:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!