Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Evet' de iktidar ol

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan Kılıçdaroğluna: Evet de iktidar ol
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 15:44

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, “Bozuk plak gibi her gün 'hayır hayır' diyeceğine, 'evet' de ve milletin desteğini alıp iktidar ol” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu programı kapsamında, Uşak’ta bir miting yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım’ı, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda binlerce Uşaklı karşılarken, Başbakan'a; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Başkanı Servet Kuş ve teşkilat eşlik etti.

Uşak halkının 16 Nisan’da 'evet' oyu vereceğini belirten Yıldırım, “Milletimiz için demokrasi için önemli bir halkoylaması var. 16 Nisan’da önemli bir oylama var. Uşak’ın 16 Nisan’a hazır olduğunu görüyorum. Türkiye gelecek hedeflerine, 2023 hedeflerine, büyük Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu anayasa ile gidip değiştireceğim diyeceksiniz. Uşak işi bitirmiş ve size yakışanı yapıyorsunuz. Şu anda Cumhurbaşkanımız, Allah’a şükür işbaşında ve memleket için gece gündüz demeden gayret ediyor.

Haberin Devamı

Başbakan kardeşiniz gene canla başla çalışıyor. Bakanlarımız, meclisimiz çalışıyor ve hep gayret ediyoruz. Amacımız memleketin daha ileriye gitmesi ve milletimizin dertlerine derman olmak ve sorunlarını çözmek. Şu anda bir sorun var. Sorun yok deniliyor. Tamam şu anda sorun yok ama bu böyle olacak diye bir garanti yok. Niye? Bakın 7 Haziran’da seçim oldu ve hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamadı. Ama HDP diye bir parti çıktı ve bizim arkamızda kandil var sizi bir kaşık suda boğarız dedi. Türkiye’ye meydan okudu.

Öyle bir değişiklik getirelim ki tek başına bir hükümet çıksın. İşi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti ve yarın başka birisi olsun. Tek başına güçlü iktidar olunsun. Bu bölgede güçlü olunmazsa işimiz zor ve biz bunun mecburiyetindeyiz. Onun için bu değişikliği getirdik” dedi.

“14 yıl bize yetki verdiniz ve her zaman bize güvendiniz. Bizler de boş durmadık. Yollar, hastaneler, köprüler yaptık. Çiftçinin, gencin yanında olduk. Bunları yaparken de engelleri aştık. Darbelerle mücadele ettik” diyen Başbakan Binali Yıldırım, “367, e-muhtıralar çıkardılar. Bizler bu işi millete soralım dedik, Uşak’a, Denizli’ye, İzmir’e, Aydın’a, Hakkari’ye, Sinop’a ve Türkiye’nin her iline sorduk. Vatandaş 'Cumhurbaşkanını ben seçeceğim' dedi ve Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yaptı. Şimdi yaptığımız iş seçtiğimiz Cumhurbaşkanlığına uygun Anayasa değişikliğidir. Bakın yine boş durmadılar ve yine ders almadılar. Bu darbe zihniyeti, Gezi olaylarını başlattılar, ülkeyi karıştırmaya ve vatandaşı bir birine düşürmeye başladılar.

Haberin Devamı

Onda da başarılı olamadılar ve 17-25 Aralık’ta FETÖ’cüler işbaşına geldi ve hükümeti yıkmak istediler. Onu da başaramadılar ve 15 Temmuz oldu. O gece Uşak bu meydandaydı ve ay yıldızlı bayraklarla bunlara hak ettiği cevabı verdiniz. Bu millet büyük millet ve bu milletle kimse bilek güreşi yapamaz. FETÖ'sü, PKK’sı ve DEAŞ’ı alayı gelse bu millet hepsinin hakkından gelir. Darbecileri püskürttük ve inlerine girdik. Şimdi hepsi hesabını veriyor. Hesap verecekler, şehitlerin ve gazilerin hesabını verecekler. Sevgili kardeşlerim engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Ancak diyoruz ki, bu güçlü iktidar kalıcı hale gelsin, burada durmasın ve bu işi şansa bırakmamayız. Türkiye’de istikrarı kalıcı hale getiremezsek, elde ettiğimiz bu kazançlarımız birer birer yok olur” şeklinde konuştu.

"HDP, Türkiye'ye meydan okudu"

7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan hükümet krizine değinen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
“AK Parti, 7 Haziran’da hükümet kurma çoğunluğunu kaybetti ve 5 buçuk ay sürdü. Bölücü parti HDP meydan okumaya başladı. 3-5 tane fazla milletvekili alınca, kendini Türkiye’nin sahibi hissetti. Türkiye’nin güçlü iktidara ihtiyaca var ve 16 Nisan’da yapılacak referandumla hükümet kuruldu, kurulmadı işini geride bırakıyoruz. Bu sistem 2019’da başlayacak. Şimdi o yalanı söylüyorlar ve 16 Nisan’dan sonra yeni sistemin devreye gireceğini söylüyorlar. 2019’da meclis ve cumhurbaşkanı seçimi birleşecek. Önümüze 2 sandık gelecek. Birisi cumhurbaşkanı ve diğeri meclis seçimi, yani milletvekilleri seçimi. Cumhurbaşkanı kimi seçerseniz, seçim bittiği akşam, Türkiye’yi idare edecek ismi belirliyorsunuz. Meclise bırakmıyorsunuz ve hükümete güven oyunu siz veriyorsunuz. Diğer yandan milletvekillerini seçiyorsunuz ve onlar gidip mecliste kanunları yapıyor. Cumhurbaşkanını, bakanları ve yardımcılarını denetliyor.”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir adaya en fazla 10 yıl süre tanıyacağını kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, “5 yıl geçti, her şey yolunda, beğendiniz, cumhurbaşkanı ve hükümet iyiyse bir 5 yıllığına daha seçiyorsunuz. Ondan sonra 'ya çok iyi devam et', yok. 10 yıl sonra ne kadar başarılı olursa olsun, değişecek. Çünkü gelecek nesillere ve yeni idarecilere şans veriyor. Yargı, yeni değişiklikle tek hale geliyor. Şimdi ne var, askeri ve sivil yargı var. Yahu suçun askeri ve sivili olur mu, suç suçtur. İşte asker kılığına girenlerin 15 Temmuz’da yaptıklarını gördük. Devletin parasıyla alınan tankları çalıp, milletin üzerine ateş ettiler” diye konuştu

"Sürekli güçlenelim ve etrafımızdakiler horozlanmasın"

AK Parti Hükümeti’nin Türkiye’de birçok yeniliği gerçekleştirdiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:
“Türkiye değişti, çok büyük otoyollar yaptık, güzel hizmetlere imza attık. 14 yıl sizlerin desteği ile AK Parti olarak destan yazdık. Bizden önce, bunların hiçbiri yapılmamıştı. Bizler bu kazanımların kaybedilmemesini ve sürekli kazanılmasını istiyoruz. Sürekli kazanınca ne olacak, Türkiye güçlenecek ve etrafındakiler horozlanmayacak. Herkes haddini bilecek. Bugün AK Parti, yarın başka parti.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Yıldırım, “Hayır hayır diye bozuk plak gibi diyeceğine, sen de evet de ve milletin gözüne gir iktidar ol. Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemiyle ekonomi şaha kalkacak. Çok daha büyüyeceğiz. AK Parti döneminde bir Türkiye’yi 3 Türkiye yaptık. Şaka değil. 2001 krizini gençlerimiz belki hatırlayamaz. Yazar kasa, Anayasa kitapçığı, batan bankalar, Türkiye’nin yerle bir olduğu ve IMF’nin kasamıza el koyduğu o günleri hatırlayın. İşte Türkiye bugünleri bir daha yaşamasın diye, diyoruz. Erdoğan için değil, her doğan için buna ihtiyacımız var. Terörle mücadele daha da gelişecek ve artacak. Kaçacak delik arıyorlar.

Haberin Devamı

Dün Siirt'te ve Hakkari’deydim. Tıpkı Uşak gibi ay yıldızlı bayraklar dalgalanıyor. Daha önce burada insanlar bayraklarını çıkaramıyorlardı. Vatandaş sindirilmişti. Şimdi vatandaş ve devlet bir olmuş, teröristler de kaçacak delik arıyorlar. Nereye giderse gitsinler, peşlerindeyiz ve enselerindeyiz. Bak ne diyor, 16 Nisan’da tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak için kararımız evet. Uşak’a yakışan da budur. Türkiye dış politikasında daha güçlü olacak. Yatırımlar daha hızlanacak, yeni iş ve aş imkanları ortaya çıkacak. Uşak büyük ve güçlü Türkiye’ye hazır mı? Türkiye’nin önünü açacak sisteme hazır mısınız” dedi.

18 yaşındakilere seçilme hakkı tanıyacaklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, koşuşmasına şöyle devam etti: “Biz 18 yaşındakilere seçilme hakkı veriyoruz. Gelin görün ki bu CHP ve HDP, buna karşı çıkıyor ve 9 buçuk milyonluk genç nüfusu yok sayıyorlar. Aynı gençlere 'hayır' sloganları reklamları yaptırıyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Efendim diyor, 18 yaşında milletvekili olacak ve 2 yıl sonra ömür boyu emeklilik kazanacak. Yalan, var mı böyle bir şey. Emekli olmak için ister cumhurbaşkanı, ister başbakan, ister işçi ol, en az 25 sene çalışmak gerekiyor. Yetmez, 25 yıl prim ödeyeceksin, yetmez, şimdi yaş da var eğer yaşında tutarsa emekli olacaksın. Bütün bunları biliyor ve milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Diyor ki askerlikten muaf olacak. Doğru değil yanlış, erteleme var. Üniversiteye gidenler var onlar erteliyor. Bununla aynı. Şimdi bu 9 buçuk milyon gencin yarısı kız. Onları hiç saymıyor, onların hiç askerlik derdi yok ve sizi saymıyor bu adam. Sizi yok sayıyor ve kafasında kızlarımıza yer yok. Bunlar çağ dışı ve bunların modeli daha eski. Anayasa 82 model, bunlar 1930 model. Bu zihniyetle bir yere gidilmez. CHP bu değişime hayır diyor, ama niçin hayır dediğini ben anlamadım. Çünkü neyi değiştiriyoruz. Mecliste kavga ettikleri ve sağa sola saldırdıkları için değişikliğin ne getirip getirmediğini okumamış. Aynen bozuk plağa döndü ve dönüyor dönüyor, aynı şeyler. Bir bozuk saat bile günde 2 sefer doğruyu gösterir. Bunlar bozuk saati bile aratmaya başladılar. Bu CHP, 1950’den beri iktidar olamadı. Ancak darbelerle fırsat bulursa iktidarın bir kenarından tutundu. Bunların tecrübesi yok ve atıp tutuyorlar. Rahmetli babaannemin dediği gibi 'üfle evladım üfle, kaval elin yel Allah’ın.'”

"Milliyetçiler FETÖ’nün oyuncağı olur mu?"

MHP'lilere seslenen Başbakan Yıldırım, “Şimdi bu Anayasa değişimine PKK, HDP, Avrupa ve Türkiye’nin düşmanları hayır diyor. Yahu onları anladık da sen niye hayır diyorsun CHP. Şimdi bir de milliyetçilik adına 'hayır' kervanına katılan maskeliler var. Siz nasıl milliyetçisiniz. Ülkücü ve MHP’li kardeşlerim PKK’yla aynı safta duranlara cevabı verir. Milliyetçi FETÖ’nün oyuncağı olur mu? Milliyetçi Türkiye düşmanlarıyla iş tutar mı sanıyorsunuz? Ülkücü, milletini ve vatanını sever. Vatanı ve bayrağı için ne yapacağını çok iyi bilir” dedi.

Uşak Havaalanı tekrar uçuşlara açılıyor

Uşak’ın yüzde 64’le evet oyu çıkarmasını isteyen Başbakan Yıldırım, sözlerini şu şekilde tamamladı: “14 yılda Uşak’a 4,5 katrilyon yatırım yaptık. Gelirken gördüm, mezbelelik yer kentsel dönüşümle ne güzel hale gelmiş. Uşak’a yakışan bir hal almış. Uşak’ta sadece 1 yılda 47 milyon dolar ihracat yapılıyordu, bugün bu rakam 251 milyon dolara çıkmış. Uşak Devlet Hastanesi, 400 yataklı güzel bir eser olmuş. Toplam 4 bin konut, 12 spor tesisi, KETEM, nükleer tıp merkezi yaptık. Uşak Üniversitesini kurduk, bütün ilçelerimize MYO açtık. Uşak’a 31 bin üniversiteli geldi ve bu ekonomi demek. Türkiye’de ilk defa 2 ili kapsayan birisi Uşak’ta ve diğeri Afyonkarahisar’da Teknoloji Geliştirme Merkezi kurduk. 92 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. Uşak’a doğalgaz geldi mi? 900 milyonluk Uşak çiftçisine destek verdik. Uşak’ın tarhanası çok meşhur. Uşak tarhanasını dünya markası yapacağız. Uşak’ı Afyon, Kütahya ve İzmir’e bağladık ve şimdi Denizli kaldı. Gediz üzerinden yine Kütahya merkeze bağlıyoruz. Lojistik merkezi hizmete aldık. Uşak havalimanı var. Buraya seferleri başlatmıştım, ancak daha sonra seferler durmuş. Tekrar seferler başlayacak ve Uşak’tan uçuşlar devam edecek. Burada uçak olmayınca Zafer’e gideceksiniz. Orası da Uşak’ın hizmetinde olacak.”

Uşak programının ardından Uşak Valiliğini ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım helikopterle Muğla’ya hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!