Başbakan'dan "bedelli neden olmadı" açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan bedelli neden olmadı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 14:02

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerlikle ilgili açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, TGRT Haber'de yayınlanan “Ankara'nın Gündemi” adlı  programa katılarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan, “Bedelli askerlik konusuyla ilgili bir ümit doğdu ama  şartların oluşmadığı açıklandı.

Askerlikle ilgili yeni bir çalışma var mı?”  sorusunu şöyle yanıtladı:
“Bedelli askerlikle ilgili bir soru bana bir televizyon programında  yöneltildi. Benim kimseye bugüne kadar bedelli askerlik vaadim olmamıştır.  Muhalefet bunu da saptırıyor. Benim söylediğim cevabı aynen aktarayım. Cevabım,  'Genelkurmay Başkanımla konuyu görüşürüz, değerlendiririz, hakikaten olabilme  imkanı varsa biz bu alanda adımı atarız', benim söylediğim bu.
Ayrıca bunu kendim çıkıp söylemedim, soru üzerine verilmiş bir cevaptır.  Daha sonra Genelkurmay Başkanımla da konuyu görüştüm ve kendileri de burada haklı  bir gerekçe koymaları sebebiyle biz de bu konuyu orada kapattık. Başbakanlık  olarak açıklamamızı bu istikamette yaptık, olay bu kadar basit.”
Başbakan Erdoğan, bedelli askerlik konusunda bir ikilem doğabileceğini  ifade ederek, “Şu anda terörle mücadelenin olduğu bir dönem, bu dönemde parası  olanın askerlik yapmadığı, parası olmayanın askerlik yaptığı gibi şehit aileleri  üzerinde olumsuz bir izlenim bırakabilir gerekçesi, bizim bu noktadaki  görüşmemizin olumsuz cevaplandırılmasını gerektirdi. Biz de olumsuz cevabımızı  verdik” diye konuştu.
Askerlikte tek tipe gitme, süreyle ilgili bir çalışma olduğu söyleniyor”  şeklinde çıkan haberlerin anımsatılması üzerine Başbakan Erdoğan, “Şu anda  gelinmiş bir nokta yok. Bu konuda kesin karara varıldığı anda bunu da oturup  konuşacağız ondan sonra bu adım atılacak. Hem bu yığılmaların önünü almak hem bu  işte her yıl alınması gereken er, erbaş yedek subaylık kısa dönem gibi bunlarda  bazı yaşanan olumsuzluklar var” dedi.

Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:
“Bütün bunları giderebilecek bir süreci nasıl başlatabiliriz.  Biliyorsunuz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gündeminde uzun zamandır bir  profesyonelleşme çalışması var. Uzman çavuşluk gibi biliyorsunuz yeni modeller.  Tabii bu konuda silahlı kuvvetlerimiz çalışmalarını tamamladıktan sonra biz de  birlikte değerlendirmesini, müzakeresini yapacağız. Silahlı kuvvetlerimiz için en  hayırlı olan ne ise onun adımını da ondan sonra atacağız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!