Başbakan'a 'yalancı' iması

Güncelleme Tarihi:

Başbakana yalancı iması
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 14:12

Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a 'yalancı' imasında bulunması ne anlama geliyor.

Haberin Devamı

Suriye'nin düşürdüğü uçak, Türk iç siyasetini vurdu.  Â

Bugüne kadar birbirlerine çok sert sözlerle hitap eden siyasi parti liderleri, artık işi "yalancı" imasına kadar getirdiler.

İma, anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi; Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Türk uçağının düşürülmesinin ardından muhalefet parti liderlerine verilen brifingi kastederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir Başbakan muhalefete doğruyu söylememezlik etmemiştir" dedi.

/images/100/0x0/55eae6c7f018fbb8f89dfad8

Ä°ÅžTE KILIÇDAROÄžLU'NUN SÖZLERÄ°Â

Kılıçdaroğlu'nun bu çok ağır imasının ardında neler yattığını öğrenmek için, CHP'de en yakın çalışma arkadaşlarına başvurdum. Söyledikleri şu;
"Başbakan Erdoğan, kendisinin de hazır bulunduğu uçak brifinginde, siyasi parti liderlerinin tümüne yalan söylemiştir. Şimdi de bu yalanı revize etmeye çalışıyor..."
CHP'de, olayın üzerinden bu kadar süre geçmesine rağmen, Türk uçağının hala nasıl düşürülmüş olduğunun açıklanmamasını, ilk günlerde yapılan açıklamalarda "yanlış unsurlar bulunmasına" bağlanıyor.

Ana muhalefet, hükümetin, Türk uçağının düşürülmesi konusunda gerek Rusya'dan, gerekse ABD'den bilgi istememesinin üzerinde özellikle duruyor;
İşte Kılıçdaroğlu'nun kendisine yakın isimlerle paylaştığı görüşleri;

"Türkiye'nin elindeki veriler, bölgede en az dört ayrı ülkede de var. Ancak hükümet, ne Rusya'dan, ne müttefikimiz ABD'den bu verileri bir türlü istemiyor. İstemiyor çünkü, o zaman kamuoyuna  yalan söylendiği ortaya çıkacak..."
 
"TÃœRK DÄ°PLOMATLARININ BAÅžI YERDE..."
 
Kılıçdaroğlu'nun yine yakın çevresine bir çarpıcı tespiti daha var;
"Hükümet, sadece Türk kamuoyuna değil, tüm dünyaya yalan söylemiştir. Bu nedenle, Türkiye'nin tüm diplomatlarının başları artık eğiktir..."
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!