Başbakan Yıldırım: İki gözüm olsa affetmem

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım: İki gözüm olsa affetmem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 22:33

Başbakan Binali Yıldırım, ‘FETÖ yapılanmasının AK Parti ayağı’na ilişkin yorumlara karşı “Kim işin içindeyse iki gözüm olsa affetmem” dedi. Yıldırım önceki gün TRT, NTV, CNN Türk, Haber Türk, Kanal 24, A Haber ortak yayınında ve dün AK Parti’nin Afyonkarahisar 25. Değerlendirme ve İstişare Toplantısı’nda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KARA HAREKÂTINA KATILIM

“(Musul operasyonu) Bir hava harekâtında ihtiyaç duyulduğunda bizim uçaklarımız da operasyona katılacak. Burada bir tereddüt yok, mutabakat sağlanmış durumda. Kara operasyonunda zaten şu anda Irak’ın resmi askerleri, polisi, güçleriyle Peşmergeler doğrudan yer alıyor. Ayrıca bizim Başika kampında eğittiğimiz Ninova Muhafızları var. Dolayısıyla kara harekâtında şu anda bizim aktif olarak operasyonların içerisinde yer almamızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir.

TÜRKİYESİZ, AKLA ZİYAN

PKK’nın Kandil’i terk edip Sincar’a yerleşmeye çalıştığı biliniyor, zamanı gelince de gereken yapılır. Türkiye olmadan bu bölgede plan yapmak akla ziyan bir iştir. Herkes işi bitince çekip gidecek, biz bu bölgedeki insanlarla birlikte yaşayacağız. Konuştuğumuz bu bölgelerin tamamı Misak-ı Milli sınırları içinde yer almış bölgelerdir. Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra bile buralar hâlâ Misak-ı Milli sınırları içindedir. Burada mutlaka Türkiye’nin ağırlığı olmalıdır ve nitekim olmaya başlamıştır.

Haberin Devamı

TERÖRİSTLER ABD’Yİ İKNA ETTİ

PKK, PYD, YPG eşittir. ABD şöyle düşünüyor; ‘Ben DEAŞ’ı yok etmek için YPG ile işbirliği yapacağım, kendi askerimi burada riske atmayacağım.’ Kendilerine en üst düzeyde söyledim. Dünyanın neresinde görülmüş bir terör örgütüyle diğer terör örgütünü yok etmek. Akla ziyan bir iştir. Oradaki terör grupları maalesef ABD’yi bu konuda ikna etmiş gibi görünüyor. ABD tercihi yapmak zorundadır. NATO’da beraber olan, savunma alanında geniş işbirliği olan Türkiye’yi mi yoksa üç beş teröristin oluşturduğu bu grupları mı tercih edecek?

BAHÇELİ’NİN SÜRPRİZİ

(Başkanlık taslağı) Biliyorsunuz Sayın Devlet Bahçeli zaman zaman böyle sürpriz çıkışlar yapar. Bu çıkışlar da her seferinde ülkenin artık çözülemez hale gelmiş bir sorununun çözümüne de kapı aralar. Bizim düşüncemiz, sistemde 5 yıllığına başkan seçilecek. Eskisi gibi milletvekili seçimlerinin de 5 yılda bir olması uyum açısından yerinde olur. Türkiye’de mutlaka sürekli, tek başına iktidar çıkaran bir sisteme ihtiyaç var. Bu kadar basit. Çünkü yüzde 50 oy almadan başkan seçilemiyor. Yüzde 50 oy aldığın zaman da iktidar oluyorsun. Tek başına. Üstelik başkanlıkta icra, yürütme tamamen Meclis dışından olduğu için Meclis’e karşı da daha bağımsız hareket ediyor. Başkan, parlamento ayrı seçildiği için birbirinden etkilenme söz konusu değil.

Haberin Devamı

BUNLARLA BİZİ KİMSE TEST EDEMEZ

Bizim elimizdeki bilgiler, yurtta sulh diye bir konsey var. Bunlar 5 tane generalden oluşuyor. Bu generallerin çıkardığı kalın bir talimat var. Orada bütün komutanlar, belediye başkanları belli. Ama siyasetle ilgili bir liste yok. Siyasi ayağını toplumdan saklamak filan abuk sabuk görüşler ortaya konuyor. Kim varsa arkasında sonuna kadar gidilecek. AK Parti içinde darbeciler ne oluyor, ne bitiyor? Canı cehenneme, kim işin içindeyse iki gözüm olsa hiç affetmem. Bunlarla bizi kimse test edemez.”

AĞAR’A: İÇERİDEKİLER ONUN DÖNEMİ KADROSUNDANDI

MEHMET Ağar’ı biliriz, ederiz. 1993-1996 yıllarında Emniyet Genel Müdürlüğü yaptı. FETÖ’den tutuklanan önemli isimler onun kadrosundaydı. Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Coşkun Çakar... Nasıl oluyor? Farkında değildi herhalde!

Haberin Devamı

ÖZKÖK'E: NE UYARDINIZ KARDEŞİM

(ESKİ Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün ‘2004 Milli Güvenlik Kurulu’nda dedik ki ‘Bu örgüt çok büyük bir imkân kabiliyetine kavuştu. Hükümeti kesin olarak bilgilendirdik ve durum iyi değil dedik’ açıklaması) “Eski bir Genelkurmay Başkanı çıkıp diyor ki, ‘Biz 2004’te uyardık.’ Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, ‘Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.’ Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu? Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı 17 Aralık’tır. Hilmi Özkök’ün bahsettiği toplantıda, ‘Türkiye’deki Nurculuk faaliyetleri ve Fetullah Gülen’ konusu gündeme gelmiştir. Burada FETÖ terör örgütü diye bir şey yazıyor mu? Biz terör örgütünden bahsediyoruz. Ergenekon, Balyoz gibi açık AK Parti iktidarlarına darbe yapmak için harekete geçenlere karşı ne yapmış, hangi tedbiri almış onu söylesin. Fetullah Gülen’e soruyor Nazlı Ilıcak, ‘Hocam bu askeriyenin baskıları ne zaman bitecek’ diyor, onun cevabı da; ‘Hilmi Özkök Genelkurmay Başkanı olacak o zaman her şey düzelecek’ diyor.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım: İki gözüm olsa affetmem

SİYASETTEN SIKILDILAR

AK Parti’nin Afyonkarahisar’daki 25. Değerlendirme ve İstişare Toplantısı’na milletvekilleri, eşleri ve çocukları ile birlikte katıldı. Milletvekilleri, Başbakan Yıldırım’ın kapanış konuşmasını da eş ve çocuklarıyla birlikte takip ettiler. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da eşi Direnç Karaaslan, çocukları Sare ve Yiğit’le birlikte Yıldırım’ın konuşmasını dinledi. Ancak konuşmanın ilerleyen dakikalarında Sare ve Yiğit salonda oyun oynamayı tercih ettiler. ( Selahattin SÖNMEZ/AFYONKARAHİSAR )

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!