Başbakan Yıldırım askerlere hitap etti: Arkalarında kim olursa olsun...

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım askerlere hitap etti: Arkalarında kim olursa olsun...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2018 17:05

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bazı ülkelerden gelen yorumların ve rahatsız edici beyanatların hiç önemi bulunmadığını belirterek, "Mesele vatandaşımızın can ve mal güvenliği olursa, mesele hudutlarımızın emniyeti olursa, mesele terör örgütünün ülkemize ve milletimize düşmanca faaliyetleri olursa gerisi teferruattır. Arkalarında kim olursa olsun bizim için fark etmez." dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu'nun Hatay'daki harekat merkezini ziyaretinde askerlere hitap etti. 

Harekatın bekledikleri ve planladıkları şekilde devam ettiğini bildiren Yıldırım, zaman zaman hava şartlarından kaynaklı olumsuzluklar yaşandığını ama gelip geçici olan bu durumun da aşacağını vurguladı. 

Türkiye'ye yönelik bugüne kadar gerçekleşen 90’ın üzerindeki roket saldırısında şehitler olduğunu anımsatan Yıldırım, "Dün maalesef bir tankımız hedef alındı ve 5 kahraman askerimiz şehadet şerbetini içti. Dolayısıyla bu harekatla ilgili bazı ülkelerden gelen yorumlar ve rahatsız edici beyanatların hiç ama hiç önemi yok. Mesele vatandaşımızın can ve mal güvenliği olursa, mesele hudutlarımızın emniyeti olursa, mesele terör örgütünün ülkemize ve milletimize düşmanca faaliyetleri olursa gerisi teferruattır. Arkalarında kim olursa olsun bizim için fark etmez." diye konuştu. 

Haberin Devamı

"Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir, bu millet büyük bir millettir." ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti: 

"Bugün cenazede de gördük yediden yetmişe, çocuğundan dedesine varıncaya kadar bütün vatadaşlarımız tek vücut birlikte teröre lanet okuyor, kahraman askerimize, polisimize, jandarmamıza dua ediyor. Dolayısıyla işiniz kolay değil ama Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımız zaman bundan çok daha zor şartlarda memleketin istiklalini, geleceğini ecdadımız nasıl korudu ve bize bu cennet vatanı emanet ettiyse biz de elimizdeki bu imkan ve kabiliyetlerle daha fazlasını yapacağız. Milletimizin geleceği için çocuklarımızın aydınlık yarınları için bu görevi seve seve, gece gündüz demeden, yorulmak nedir düşünmeden yapıyorsunuz. Hepinizi yürekten kutluyorum, hepinizin alnından öpüyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun." 

Askerlere, hükümetin bütün imkanlarıyla görevin en iyi şekilde yapılması için çalıştığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını kendilerine getirdiğini söyleyen Yıldırım, "İnanırsanız başarırsınız." dedi. 

ŞEHİDİN CENAZESİNE KATILDI

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram'ın cenaze namazına katıldı.

Yıldırım daha sonra Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen havan saldırısında 22 Ocak'ta şehit olan TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş'ın babaevine geçti.

Elitaş ailesine taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Yıldırım, beraberindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Zeytin Dalı Harekat Merkezi'ni ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, operasyonla ilgili bilgiler aldıktan sonra Harekat Merkezi’nden ayrıldı.

REYHANLI'DA MEVLİDE KATILDI

Daha sonra Beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Başbakan Yıldırım, Afrin'deki terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzilerinden Reyhanlı ilçesine atılan roketler nedeniyle şehit olan 3 kişinin mevlidine katılarak dua etti.

Haberin Devamı

HİÇBİR SALDIRI BİZE ZARAR VEREMEZ

Burada vatandaşlara hitap eden Binali Yıldırım, terör örgütü mensuplarının Reyhanlı ve Kırıkhan ilçesine yaptığı roket saldırılarına ilişkin, “Sizin bu vakur duruşunuz, bu bayrak sevginiz, vatan sevginiz, istiklal aşkınız olduğu müddetçe hiçbir saldırı, hiçbir alçak terör hadisesi bize zarar veremez” dedi. Son 2 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürütülen terörle mücadele kapsamında teröristlere yurt içinde ve yurt dışında göz açtırılmadığını kaydeden Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin de şunları söyledi:

HATAY'A REYHANLI'YA GELSİNLER GÖRSÜNLER

“Hiç endişeniz olmasın. Bizim sabrımızı, bizim hassasiyetimizi yanlış okuyanlar olabilir. Ama bizde insan sevgisi var. Bizde insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı var. Dünyanın her tarafında kara propaganda yapanlara, 'sivillere zarar veriliyor, Afrin'de siviller ölüyor' yalanlarına inananlar Hatay'a gelsinler, Reyhanlı'ya gelsinler, Kırıkhan'a gelsinler. Gitsinler oradaki tahribatları görsünler. Buradaki zarar gören, ömrünü, hayatını veren insanlarla tanışsınlar. Bizim vatandaşlarımıza eğer bu şekilde zarar vermeye devam ederlerse bundan sonrası farklı olacak. Karşılığı misliyle verilecektir. Gerisini bunları azmettirenler düşünsün.”

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!