Başbakan Yıldırım: Avrupa kıskanıyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım: Avrupa kıskanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 13:58

Başbakan Binali Yıldırım, Kars’ta düzenlediği mitingde, Türkiye’nin 15 Temmuz’a, küresel krize rağmen son çeyrekte yüzde 3,5 büyüğünü belirterek, "Neden Avrupa hayır diye kendini parçalıyor? Çünkü kıskanıyorlar. Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. İstiyorlar ki; Türkiye kendi içişleriyle boğuşsun dursun, gücünü kaybetsin. Onlar da Türkiye ile istedikleri gibi oynasınlar. Yağma yok" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Binalı Yıldırım’ın Cumhuriyet Meydanındaki mitingine katılan Kars’ın MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, referandumda halkı "evet" demeye çağırdı. 

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde, Türkiye’nin yollarını, ulaşım, denizcilik, demir yollarını Kars Milletvekili olan bakan Ahmet Arslan’a emanet ettiklerini hatırlattı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın sadece Kars’ın değil, Türkiye’nin her köşesinin yollarını, demir yollarını, iletişim hatlarını, hava yolunu halkın yolu yaparak gönüllere yol yapacağına işaret eden Başbakan Yıldırım, 16 Nisan’a 16 gün kaldığını belirtti. Bu meselenin Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım meselesi olmadığına işaret eden Yıldırım, şunları söyledi:

Haberin Devamı

BU İSTİKLAL VE İSTİKBAL MESALESİDİR

"Mesele memleket, Türkiye, istiklal ve istikbal meselesidir. Erdoğan’ı tehdit eden ülkeler aslında Türkiye’yi tehdit ediyor, bunu biliyorsunuz. Avrupa’nın, FETÖ’nün tavırlarını, terör örgütü PKK’nın ’hayır’ kampanyalarını görüyorsunuz. 16 Nisan’da ülkemiz için, Recep Tayyip Erdoğan için omuz omuza var mıyız? Terör örgütleri eliyle Türkiye’yi tehdit edenler, hayır cephesinde kol kola girdiler. Türkiye tuzak kuranların oyunlarını bozacak mıyız? Halk oylamasının önemi ortada. Darbe Anayasası bu oylamayla çöpe gidecek, sizin Anayasanız gelecek."

"AVRUPA HAYIR DİYE KENDİNİ PARÇALIYOR?"

2002’den önce Türkiye’nin piyade tüfeği bile yapamayan ülke haline geldiğini anlatan Binali Yıldırım, 15 yılda 1 Türkiye’nin 3 Türkiye olduğunu savundu. Milli gelirin 230 milyar dolardan 800 milyar doların üzerine çıktığını ifade eden Yıldırım, 15 Temmuz’a, küresel krize rağmen Türkiye’nin son çeyrekte yüzde 3,5 büyüdüğünü, 2016 büyümesinin yüzde 2,9, yüzde 3 olduğunu bildirdi. Yıldırım, şöyle devam etti:
"Son 15 yılda ayrılıkları, gayrılıkları kaldırdık. Kimliğinizle gurur duyun. İster Caferi, ister Sünni, ister Alevi olun. Bu sizin onurunuzdur. Ama bir şeyle daha gurur duyun ay- yıldızlı bayrağımız ve Türkiye ile devletimizle gurur duyun. Bütün vatandaşlarımız eşittir, başımızın tacıdır. Herkes istediği dilde konuşsun, anneler çocuklarına ninni söylesin, bütün saçma sapan yasakları kaldırdık. Dün öcü gibi görünen konular bugün doğal özgürlükler haline geldi. Kimsenin de rahatsızlık duyduğu yok artık. Paralar IMF’ye gitmiyor, paralar eğitime, yollara, tarıma, hayvancılığa, kalkınmaya gidiyor. 15 sene içerisinde tüfek bile yapamayan Türkiye savunma sanayinde yerli oranını yüzde 60’a çıkardı. Bu ne demektir? Artık dışarıya savunma araçları, silah, mühimmat için paraları göndermeyeceğiz. Paralar Kars’ın Batman’ın, Yozgat’ın, Edirne’nin yatırımları için harcanacak. Türkiye bugün dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Bu da birilerini rahatsız ediyor. Neden Avrupa hayır diye kendini parçalıyor? Çünkü kıskanıyorlar. Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. İstiyorlar ki; Türkiye kendi içişleriyle boğuşsun dursun, gücünü kaybetsin. Onlar da Türkiye ile istedikleri gibi oynasınlar. Yağma yok. Batılılar baktılar ki Türkiye para musluklarını kesti, onlara akış durdu para memlekette kalıyor, başladılar fitne fesat çıkarmaya, tehditlerle millete ayar vermeye. Kars buna boyun eğer mi, Türkiye boyun eğer mi? Elbette eğmez. Avrupa da Tayyip Erdoğan diktatör diye manşet atıyorlar. Neden çünkü Erdoğan ülkesinin kaynaklarının hortumlanmasına izin vermiyor."

Haberin Devamı

YILDIRIM: ONLARIN KANDİL’İNİ SÖNDÜRECEĞİZ

Bakü- Tiflis- Kars demiryolunun Haziran ayında sefere başlayacağını hatırlatan Başbakan Yıldırım, Kars’a yapılan ve yapılacak yatırımları anlattı. Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: "Biz biriz, beraberiz birlikte Türkiye’yiz, herkes kendi lisanıyla konuşur. Çukur siyasetiyle, terör diliyle konuşanlar kaybetti, kaybetmeye mahkumlar. Bin yıllık kardeşliğimizi bozdurmayacağız. Meşru siyasetin dışına çıkanlar, terör örgütlerinin sultasından kurtulamayanlar, Türkiye’ye sadece ihanet etmiyorlar, aynı zamanda analarına, babalarına, devletlerine de ihanet ediyor. Kimse merak etmesin, onların Kandilin’i söndüreceğiz, kandillerini söndüreceğiz. Farklılıklarımızı hep zenginlik gördük. Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Caferi bir oldu beraber olduk, birlikte Türkiye olduk. Kimsenin inancına yaşam tarzına kem söz söyletmedik, bundan sonra da söyletmeyeceğiz. Çünku burası Kars, Hasan Harakani’nin memleketi, burada hoşgörü kardeşlik vardır. AK Parti, MHP, CHP, HDP’ye oy verenleri ’evet’ vermeye davet ediyoruz. Türkiye kazanacak, Türkiye düşmanları kaybedecek. Güzel günler, mutlu yarınlar hepimizin olacak."

Haberin Devamı

AGİT UZMANLARI MİTİNGİ İZLEDİ

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım’ın Kars mitingini Avrupa Güvenli ve İşbirliği Teşkilatı / Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Birimi (AGİT/DKİHB) uzmanları da izledi. AGİT’in uzun dönem gözlemcileri Karin Bergquist ile Robert Hall, erken saatlerde alandaki yerlerini aldı. İkili, mitingi baştan sona gözlemledi.  Cumhuriyet Meydanındaki mitingde akrostiş şiir olarak yazılan pankart dikkat çekti. Ak Parti Kars Gençlik Kolları tarafından alanda açılan pankartta, şu dörtlük yeraldı: "Edirne’den Kars’a / Verdik gönül bu yola / Evet çıkacak Kars’ta / Tüm cihan şahit buna."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!