Başbakan yarın Kırşehir'de

Güncelleme Tarihi:

Başbakan yarın Kırşehirde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 11:08

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, yarın Kırşehir’de Türk esnaf ve sanatkarının piri Ahi Evran-ı Veli adına düzenlenen ’Ahilik Haftası’ kapanış törenlerine katılacak.

Haberin Devamı

13’üncü yüzyılda Kırşehir’de yaşayan Türk esnaf ve sanatkarının piri Ahi Evran’ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 23 Eylül’de başlayan Ahilik Haftası yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakan ve davetlinin katılımı ile yapılacak törenle son bulacak.

BAŞBAKAN DA KATILACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda bakan, bürokrat ve sanatçının da katılacağı Ahilik Esnaf Bayramı törenleri ise yarın saat 10.00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Ahi Meydanı’ndaki kutlamalar ise saat 10.45’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Konuşmaların ardından şed kuşatma töreni, Ahi Esnafı belge dağıtımı ve ödül dağıtımı töreni yapılacak. Buradaki tören konuklara Ahi Pilavı ve Helvası dağıtımı ile son bulacak. Akşam saat 20.00’de eski sanayi sitesi alanında Fatih Kısaparmak konseri verecek.

NEŞET ERTAŞ’I ANMA GÜNÜ DE YARIN

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümünde düzenlenecek ’Neşet Ertaş 1’inci Bağlama Kültür ve Sanat Ödülleri’ programında 5 dalda sanatçılara ödül verileceğini açıkladı. Ödül törenin yarın Makissos Termal Otel’de yapılacağını belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ödülleri Başbakan Erdoğan’ın vereceğini, çok sayıda bakanla İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Bedia Akartürk, Fatih Kısaparmak ve Ahmet Özhan’ın da aralarında bulunduğu 16 sanatçının da katılacağını söyledi. Neşet Ertaş’ı en iyi şekilde anmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Valiliği olarak Neşet Ertaş ile ilgili bir program hazırlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla 28 Eylül’de sayın Başbakanımızın, bakanlarımızın, sevenlerinin ve sanatçıların katılacağı bir anma etkinliği ile en iyi şekilde anmaya gayret edeceğiz. Neşet Ertaş 1’inci Bağlama Müzik Kültür Sanat Ödülleri de sahiplerini bulacak. 5 dalda ödül verilecek. Neşet Ertaş 1’inci Altın Bağlama Kültür-Sanat Ödülleri’nde en iyi okuyucu, abdal müzik ve kültürü hizmet ödülü, en iyi yerel müzik ustası, en iyi genç yetenek ve en iyi çalgı dallarında ödüller verilecek. Ödül sahiplerini, sanatçı Bayram Bilge Toker başkanlığındaki 8 kişiden oluşan jüri seçti. Ödüller, sayın Başbakanımız tarafından sahiplerine verilecek."

GÖNÜL DAĞI ŞARKISI SÖYLENECEK

Ödül töreninde, sanatçıların kısa süreli bir müzik ziyafetinin de olacağını aktaran Bahçeci, "Ağırlıklı bir müzik icrası şeklinde geçmeyecek. Programın sonunda tüm protokol üyelerinin, sayın Başbakanımız da takdir ederlerse katılımıyla ’Gönül Dağı’ parçası orada icra edilecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!