Başbakan Yardımcısı Akdağ'dan Filistin'e yardım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Akdağdan Filistine yardım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2018 15:03

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Şu anda hem Filistin'e Umut Ol yardım kampanyasına SMS yoluyla hem bankalarda açılmış hesaplar yoluyla bütün Türk halkını, milletimizin, 81 milyonunun desteğini bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA önceki gün gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde çıkan Filistin halkına destek kampanyası yapılması önerisini hayata ilk geçiren ülke Türkiye oldu.

‘Türkiye Filistin’e yardım elini uzatıyor’ başlığıyla düzenlenen ‘Filistin’e umut ol yardım kampanyasının’ tanıtımı Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ tarafından Kağıthane’deki Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Akdağ, ” Biz, 81 milyon millet evladı, evlerimizde çoluk çocuğumuzla, misafirimiz varsa onlarla, bir yere davet edilmişsek onlarla iftar yapıyoruz. Elektriğimiz var, suyumuz var, sofralarımızda yiyeceğimiz var. ‘Acaba kafamıza bir bomba düşer mi?’ diye endişemiz yok. Bu nimetin kıymetini, kadrini, kardeşlerimize destek olarak göstermeliyiz. Burada bütün milletimizden hassasiyet bekliyoruz. Elbette hükümetimizin kendi kaynaklarından desteği devam edecektir. Bu ramazanı biz Filistin’i unutmadan, hiçbir iftarda, hiçbir sahurda oradaki kardeşlerimizi hatırlamayı bırakmadan geçirmeliyiz. Bu nimetin bu kadar huzur içerisinde, refah içerisinde yaşayan bir ülkede bulunmanın, iftar, sahur yapmanın nimetinin karşılığını böyle biraz ödeyebilir miyiz bilmiyorum, ama en azından ödemeye çalışmalıyız. ”diye konuştu.

Haberin Devamı

ABD FİLİSTİN’E SÖZ VERDİĞİ YARDIMI KESTİ

BM’nin çatısı altında Filistin’e yardım amacıyla kurulan kuruluşa ABD’nin her yıl yaptığı 360 Milyon Dolarlık katkıyı sonlandırdığını açıklayan Akdağ, “BM’nin bu yardımı da olmadığı için Müslüman ülkeler olarak bu eksiği tamamlamak zorundayız. Hem BM’deki bu kuruma destek yapacağız, hem de doğrudan hizmetlerimize devam edeceğiz ”dedi. 

YARALILAR NEDEN GETİRİLEMİYOR ?

İsrail saldırısında 3 bine yakın Filistinlinin yaralandığını bunların 200’ünün durumunun ağır olduğunu söyleyen Akdağ,  “ Bu yaralıları Türkiye’ye getirmek için girişimde bulunduk. Bir sonuç alamayınca, ben dünya sağlık örgütüyle görüştüm. Onlar gayret gösterdi. Ancak İsrail, uçaklarımızın inişine müsaade etmiyor. Bugüne kadar Mısır’dan da fırsat verilmedi. Umut ediyorum ki Mısır tarafı bir fırsat tanır, yaralıları getirebiliriz ”şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Filistin’deki çeşitli hastanelerde tedavi edilmeye çalışılan yaralılarla ilgili bilgi verdi. Akdağ, “Dünya sağlık örgütünün verilerinde, hastanelerde 86’sı kadın, 224’ü çocuk olmak üzere 1750 yaralı var. Bunların 127’sinin hayati tehlikesi var. Yaralıların içerisinde 19 sağlık çalışanı var. 7 Ambulans bu saldırılardan zarar görmüş durumda. Gazze’de günde 16 saat elektrik kesintisi yaşanıyor. Durum bu. Şuanda hem bu yardım kampanyasına kısa mesaj yoluyla, bankalarda açılmış hesaplara nakdi yardım yoluyla 81 milyonun desteğini bekliyoruz”dedi.

NASIL YARDIM YAPILACAK ?

Filistin’e yardım kampanyasına katılmak isteyenler AFAD’ın kampanyası için Filistin yazıp 1866’a, Türk Kızılayı’nın kampanyası için Filistin yazıp 2868’e mesaj gönderebilecek. Mesaj numaraları tüm operatörler için geçerli olacak ve 10 TL olarak faturalandırılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı da duyuracağın banka hesap numarası üzerinden ayrıca yardım kampanyası için duyuru yapacak.  Resmi kuruluşlar vasıtasıyla toplanan yardımlar Filistin makamlarına ulaştırılacak. Sivil toplum kuruluşları ile yardım dernekleri ise ayrı ayrı kendi kampanyalarını düzenleyip Filistinli sivil toplum kuruluşları üzerinden Filistin halkına ulaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!