Başbakan üzerlerine git

Güncelleme Tarihi:

Başbakan üzerlerine git
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2009 01:05

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Çin’in Uygur Türkleri’ne karşı yaptığı katliamla ilgili olarak Başbakan Recep Erdoğan’ın ’One minute’ demesini istedi. Bahçeli şunları söyledi:

"Sayın Başbakan Uygur Türkleri’nin mutluluğu için söyleyeceği her ’one minute’ de MHP yanında olacaktır. Özel görüşmeler yapıyorsun. Bunlardan bir tanesini Uygur Türkleri’ne ayır. Ne anlatacaksan anlat. Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü ortaya koy. Olayların üzerine git. G8’lerde dolaşıyorsun, özel görüşmeler yapıyorsun, görüşmelerin bir saniyesini Uygur Türklerine ayır, orada kime neyi anlatacaksan anlat. Bu etnik temizliğe mutlaka son verecek bir tarzda Türk milletini yanına alarak, Türkiye’nin bölgesel gücünü ortaya koyarak dünyadaki varlığını ve ağırlığını hissettirerek olayların üzerine gitmenizde yarar vardır. Biri çıkmış televizyonda ikide bir konuşuyor. Kimmiş bu? Türk Çin İş Konseyi ikinci başkanıymış. Çin’i kızdırırsak ilişkilerimiz bozulacakmış. Yürü şuradan zavallı, menfaatinden başka bir şey düşünmeyen hain insan."

Bahçeli, partisinin Sakarya il kongresinde darbe iddiaları ve askerelere sivil yargı yolunu açan yasa değişikliğine değinerek, "Senin 330 milletvekilin var. Meclis’i çalıştır. Darbecileri yakala. Bunu yapamıyorsun. Kapalı kapılar ardında neler konuşuyorsun? Dolmabahçe Sarayı’ndaki görüşmeleri açıklamadan milleti inandıramazsın" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!