Başbakan TESK heyetini kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Başbakan TESK heyetini kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 19:02

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Haberin Devamı

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmeye ilişkin bilgi veren TESK Genel Başkanı Palandöken, esnaf ve sanatkarların Türkiye nüfusunun yaklaşık dörtte biri olduğunu belirterek, kabulde birçok problemin yanı sıra bugün içinde bulundukları durumun değerlendirmesini yaptıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın, esnaf ve sanatkarların sıkıntılarını bire bir bildiğini kendilerine ifade ettiğini anlatan Palandöken, şunları kaydetti:
“Başbakanımız, ilgili bakanlara gerekli talimatları verdi. Önümüzdeki dönem içerisinde zaten hükümet programında da olan 'makro ekonomiden, mikro ekonomiye' diye kastettiği bizim kesimimiz. Bu kadar geniş tabanın sıkıntılarının kısa süre içerisinde halledilebileceği vaadini aldık.
Terörün yakmış olduğu bu canların ve ülkedeki bu sıkıntının bizi de üzdüğünü ifade ettik. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin, bu değerli çocuklarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz.”

KORUMA KABİNLİ TAKSİLER
Esnafın en önemli sorununun sosyal güvenlikteki problemi olduğunu ifade eden Palandöken, alış veriş merkezleriyle ilgili sorunlarını dile getirdiklerini söyledi.
Taksici ve kamyoncu esnafının sıkıntıları da anlattıklarını ifade eden Palandöken, şunları söyledi:
“Başbakanımız, 'Devlet güçlü, her zaman bunların (terörün) üstesinden gelir' dedi. Zaten başka bir düşünce tarzının olması mümkün değil, herkes elini taşın altına sokacak. Bu problem hallolacak. Hükümet tedbirleri almış vaziyette.
İlk başta bizim hemen halledilecek, bir kanun maddesiyle düzelebilecek sosyal güvenlik başta olmak üzere hiper ve gross marketlerin rekabet karşısındaki esnaf ve sanatkarların mağduriyetinin önlenmesi, finans sektöründeki sorunlarımız... Başbakan 'hepsini halledeceğim' dedi. Bunlar 'gecikmiş meseleler' dedi. Bunlara ilaveten kamyoncu ve şoför esnafının sorunları, taksilerin ve taksicilerin güvenliğine yönelik koruma kabinli araçlarla ilgili konuyu da söyledik. Başbakanımız 'ilgili bakanlarımızla bu işi görüşün, halledin' dedi. Zaten önemli olan da sorunların giderilmesi. Bir hamle yaptık.”

“BUZLAR ÇÖZÜLDÜ MÜ?”

Bir gazetecinin “Geçmişte iktidarla aranızda buzlar vardı, çözüldü mü?” demesi üzerine Palandöken, “Buzlarla bu iş çözülmüyor. Artık buzsuz, çaylı...” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!