Başbakan’la tarihi anlara tanıklık ettim

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’la tarihi anlara tanıklık ettim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Arap liderlerle görüşmelerinde tercümanlığını yapan AK Parti’den Ankara Milletvekili olarak Meclis’e giren eski Başbakanlık Başdanışmanı Emrullah İşler, “Arapça tercümanlığını yapmam nedeniyle başbaşa görüşmelerde 5 yıl boyunca sayın Başbakanımızın yakınında bulundum. Tarihi anlara tanıklık ettiğim gibi başkalarına kolay kolay nasip olmayacak çok önemli tecrübeler de kazandım” dedi.

Arap dünyasına ilişkin uzmanlığıyla da tanınan 51 yaşındaki İşler, “Arap Baharı” için de, “Yaşanan olayların kısa vadede Türkiye’nin çıkarlarına zarar vereceği kesin. Ancak sular durulduktan ve işler yoluna girdikten sonra ülkemizin söz konusu ülkelerle ilişkileri son derece iyi olacak. Bu nedenle orta ve uzun vadede bu olayların Türkiye’nin lehine olacağını düşünüyorum” görüşünü dile getirdi. Bölgedeki akan kan, gözyaşı, geri kalmışlık ve yoksulluğun Başbakanı üzdüğünü de belirten İşler, şöyle dedi: “Bu nedenle Libya hakkında söylediği ‘bazıları Libya denilince petrol kokusu alıyor’ sözü oldukça manidardır. Zira bizim kültürümüzde insanlık denilince akan sular durur. Geçmişimiz bunun örnekleriyle dolu. Kuşkusuz Başbakanımız köklü kültürümüzün günümüzdeki en parlak temsilcisidir.”

Genelkurmay’da memurdu

Kral Suud Üniversitesi’nin Arap Dili Enstitüsü ve Eğitim Fakültesi’ni bitiren İşler, askerliğini de Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lisan Okulu’nda Arapça Asteğmeni olarak yaptı. Memuriyete de Genelkurmay’da Arapça tercüman olarak başlayan İşler, ardından akademik kariyer yaparak, Arap Dili Eğitimi alanında doçentlik ve profesörlük unvanları aldı. İşler, 5 yıl önce de Başbakan Başdanışmanı oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!