Başbakan Kocaeli'de konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Kocaelide konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2014 14:19

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli mitinginde halka seslendi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Yolsuzluk yapanlara cevap veriyor, hırsızlara cevap veriyor. Bu ülkede 12 yıl öncesine kadar siz vardınız ne yaptınız diyor? Kocaeli’nin CHP’li hırsızlarını biliyoruz diyor. Şimdi utanmadan sıkılmadan meydanlardaki kalabalığa, coşkuya laf söylüyorlar. Neymiş? Meydan fotoğrafları montajmış. Meydan fotoğraflarıyla fotoşop yapılıyormuş. Neymiş? Bu meydanlara başka illerden taşıma insan getiriliyormuş. O zihinleri şunu hiçbir zaman anlamayacak. Millet bizi seviyor be. bu milletin sevgisini idrak edemediler. Çünkü hiçbir zaman gönül irtibatı kuramadılar.

'KABİLİYETLİ YEĞENLERİ VARMIŞ'

Bunlar seçim öncesi plan yaptılar, tuzak kurdular. Bu CHP MHP BDP. Onların yanında Pensilvanya. Ne dediler? Ortak aday çıkaralım dediler. Hükümete her türlü çirkin saldırıyı yapalım dediler. Pensilvanya’daki zat çiftliğinin yanındaki yeri satın aldı. Orada montaj fabrikasını kurdu. Çok kabiliyetleri yeğenleri varmış. Yeğenleriyle bu işi götürüyor. Tek ceketi varmış. Nasıl tek ceketse. Buna CHP de sığıyor, BDP de sığıyor. Milyarlarca dolarlar da sığıyor, ananaslar sığıyor, rafineriler sığıyor. Sen neyin hocasısın ya? Maşallah tek odada oturmuş, tek odada. Yahu ben senin İstanbul’daki Altunizade’de oturduğun yeri de biliyorum, çiftliğini de biliyorum, oradaki villaları da biliyorum. Kimi aldatıyorsunuz kimi? Ufak atın da güvercinler yesin.

Haberin Devamı

Gezi olaylarının perde arkası açılıyor. Yayın organlarında yandaş meydanlarında Gezi olaylarını çıkaranlar hakkında bir tane aleyhte yazı bulamazsınız. Kendileri de bizzat içindeydiler.

Samimi olarak gelen gençlere nasıl saldırıyorsunuz diyorlardı. Nasıl samimiyse. Benim esnafımın dükkanını yak yık, samimi. Neresi bunun çevreci? Ağaçları fidanları söktüler ya neresi çevreci? Taksim’i adeta harabeye çevirdiler. Her türlü çirkinliğe başvurdular. Ahlaksızlığı edepsizliği sergilediler. Ama şimdi bakıyorlar millet AK Partiden uzaklaşmıyor.

'ÜNİVERSİTELERİNİZE DESTEK VEREN BU İKTİDAR OLMADI MI'

Bizden ne istediniz de alamadınız? Ne istediniz? Bizden inanç değerleri noktasında ne istediniz de alamadınız? 17 tane üniversiteniz var. Bütün üniversiteleriniz için A’dan Z’ye destek veren bu iktidar olmadı mı? Okullar kurdunuz destek olan bu iktidar olmadı mı? Açtığınız okullara arkadaşlarımı beni çağırdığınızda orada devlet başkanlarına size refere eden biz olmadık mı?

Aslında 10 yıl önce verdiğim talimattır, halkımız sömürülsün istemiyordum. Dershanelerde olan varsa yavrunuzu çekip alın. Takviye kursu gerekiyorsa biz hafta sonlarında illi eğitim olarak yavrularımıza ücretsiz kursları vereceğiz.

Sen böyle bir iktidara nasıl kalkar da bu şekilde ayaklanırsın ya? Yoksa rantında bir eksilme mi var bunu söyle. Bunların malum bir televizyonu var. Peygamberimizi kamyona bindiriyorlar. Ya bunlar sapıtmış ya. Bunlar için artık gayelerine ulaşmada her yol meşru. Bunlarda ne ararsan var.

'BU TWİTTER, FACEBOOK, YOUTUBE...'

Haberin Devamı

Şu çıkacak bu çıkacak. Şunu yayınlayacağız bunu..

Şimdi de bu tweet denen olayı kullanıyor. Tweet de ne diyor? Propagandalarını yapmayacağım. Bakanlarıma aynı şekilde. Hakaretler. Kardeşlerim ne dedik? Bu tweeti biz kapatacağız. Tweet'i kapatacağız.

Malum medya bize saldırıyor. Neymiş? Özgürlüklere tahammülsüzlükmüş. Kim olursa olsun dinlemiyorum. Dünya karşımıza dikilse, ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı tedbir almak durumundayım. Bu Twitter denilen kuruluş bu Youtube bu Facebook. Bunlar aileleri kökünden sarstılar. Bunlarda montaj var. Her yol var. Ben aklı selim sahiplerinin nasıl savunduğunu anlamıyorum. Her tür yalan var buralarda. Kalkıp da yapılmamış şeyleri yapılmış gibi anlatanlara tavır almayacak mıyız? Siz bize bu ehliyeti vermediniz mi?

Ülkemizi karıştıracaklar. Gezi olaylarında ne yaptıklarını biliyorsunuz, 17 Aralık’ta neler yaptığını biliyorsunuz. Eee? Duralım mı? Hala seyir mi edelim? Ha şimdi bakıyorsun birileri çıkıyor şunu söylüyor.

Herkes Tayyip Erdoğan gibi düşünmek zorunda değil. ben de birileri gibi düşünmek zorunda değilim. Hükümetimize verilen bir irade vardır, bunun gereğini yaparız. Türkiye’de telekomünikasyon işgal altında. Burada her numara yapılıyor. Twitter’a uyarılar yapılıyor. Mahkeme o hesabı kapatmıyor.

Haberin Devamı

Neymiş? Batıda şöyle derler böyle derler. Kim ne dersin? Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Birileri kesmeyecek. Dünyada olanları görüyoruz. Suriye’de 160 bin kişi öldü sesin çıkıyor mu? Tweetlere sahip çıkanlara sesleniyorum, sizin sesiniz çıkıyor mu? Ukrayna’da, Kırım’da olanlar Mısır’da olanlar ortada. Hani özgürlükçüydünüz?

'SUÇUN YOKSA NİÇİN 99'DAN SONRA KAÇIP GİTTİN'

Aynı numarayı bize çekmek istiyorlar. Biz bu numaraya gelemeyiz, kusura bakmasınlar. İşte bu CHP. CHP, 160 bin kişinin öldürüldüğü Suriye’de milletvekillerini gönderiyor. Katil Esed’le beraber oluyorlar. Şimdi bu CHP Kocaeli’nde hangi yüzle oy isteyecek ya.

15’inden sonra şu yayınlanacak, 20’sinden sonra şu, 25’inden sonra şunu yayınlayacaklar. Yahu, bizim abdestimizden şüphemiz yok. Çiğ yemedik, haram yemedik, karnımız ağrımaz hiçbir korkumuz yok, asla boyun eğmeyiz. Ellerinde ne varsa çıkarsınlar. Nasıl montaj yaparlarsa yapsınlar.

Pensilvanya’daki zat benim için ne diyor, o uzun diyor hainlik yaptı bize. Eğer bir hain varsa sensin sen. En büyük hainliği sen yapıyorsun? Eğer suçun yoksa niçin 99’dan sonra kaçıp gittin?

Haberin Devamı

'PİLOTLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM'

Bakın bugün haşhaşi, Suriye uçağı bizim hava sahamızı ihlal etti. F-16’larımız kalktı ve bu uçağı vurdu. Niye? Sen benim hava sahamızı ilan edecek olursan bundan sonra bizim tokadımız ağır olacak. Ben Genelkurmay Başkanım başta olmak üzere, silahlı kuvvetlerimizi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Biz siyaseti yerinde yapacağız.

'GEL BU MEYDANLARDA BU BAYRAĞI YASAKLA'

Neymiş bayrakla reklam yapılmazmış. Ya bütün partiler yapsın ya. Bu bizim bayrağımız ya. Hadi gel bu meydanlarda bu bayrağı yasakla. Ya böyle bir yargı olur mu? Nasıl bir yargı anlamıyorum ben. Orada o bayrak dalgalanırken hücum eden bir millet var. bugün baktım bir gazete bir ahlaksız yayın. Kalkıyor onu farklı bir şekilde karikatürize ediyor. Bunları biz yutmayız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!