Başbakan’ın mahallesinde ‘Ücretle dert dinlenur’

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’ın mahallesinde ‘Ücretle dert dinlenur’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oturduğu Subayevleri Semti’nde 1996 yılından bu yana bakkal işleten Hızır Duman, satış yapmaktan çok müşterilerin derdini dinlemek zorunda kalınca çareyi, işyeri camına “Ücretle dert dinlenur, akil verilur” yazmakta buldu.

Son bir yılda dertli insan sayısının artığını ifade eden Duman, “Zaten dinlediğim insanları boşuna dinlemeyeyim dedim, iş yokken oradan gelir getirmeyi düşündüm” dedi. Erkeklerin daha çok eşlerinin dırdırından yakındığını, kadınların ise istediklerinin alınmamasından şikâyet ettiğini dile getiren Duman, Ankaragücü taraftarlarının da kulüp yönetiminden rahatsızlıklarını anlattıklarını söyledi. Ücret tarifesini “Gönülden ne koparsa” şeklinde açıklayan bakkal Duman, bakkalın camına “Ücretle dert dinlenur, akil verilur” yazdıktan sonra dert anlatanların sayısında düşüş olduğunu bildirdi. Duman, “Yazıyı görenler önce gülüyorlar ciddi olduğumu anladıkları zaman da dertlerini anlatmadan gidiyorlar. Henüz kimseden para alamadım ama dert anlatmaya çalışanların sayısında çok düşüş oldu. Böylece para kazanamasam da boşuna dert dinlememiş oluyorum” dedi.
Komşu ziyareti
Öte yandan Erdoğan, İsrail’in Mavi Marmara Gemisi’ne düzenlediği saldırıda ağır yaralanan komşusu Uğur Süleyman Söylemez’i evinde ziyaret etti. Evde yaklaşık yarım saat kalan Erdoğan, daha sonra konutuna geçti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!