Başbakan’ın 40 adamı anlatacak

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’ın 40 adamı anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 01:00

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Demokratik Açılım” iyi anlatılamadığı ve muhalefet “kara propaganda” yaptığı gerekçeleriyle 40 adamını Türkiye’ye açılımı anlatması için görevlendirdi.

Bakanlar, parti ve grup yöneticileri başta olmak üzere belirlenecek 40 kişi, bir ay içinde 2’şer kente giderek toplantılar yapacak. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında halkın ayağına gidilerek açılımın anlatılması, hükümetin, ülkenin üniter yapısı, resmi dilin Türkçe olması ve Anayasa’nın değişmeyecek maddeleriyle ilgili tavrının altının çizilmesi kararlaştırıldı. Önce parti teşkilatıyla toplantılar yapılarak, bölgenin hassasiyeti ve eleştiri konusu olan noktalar tespit edilecek. AK Partililer gittikleri illerde bölgenin ileri gelenleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla toplantı yapacak. Buralardan edinilen izlenimler, rapor halinde Başbakan Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan da parti yönetiminin Türkiye turuna ek olarak kendisi için belirlenen programla yaklaşık 40 ile gidecek.

Kitap hazırlığı

AK Parti’nin önceki akşamki MYK toplantısında, ‘Demokratik Açılım’ sürecine ilişkin görüş ve öneriler ile hükümetin yaklaşımının yer alacağı kitabın hazırlıklarına hız verilmesi kararlaştırıldı. Kitabın, yapılacak ilk il başkanları toplantısına yetiştirilerek, örgüt yöneticilerine dağıtılması öngörüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!