Başbakan, İl başkanının istifasını kabul etmedi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan, İl başkanının istifasını kabul etmedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 19:57

AKP Sakarya İl Başkanlığındaki görevinden istifa eden Davut Terzioğlu'nun istifası AKP Genel Merkezi tarafından kabul edilmedi.

AKP de, 20 Temmuz'da yapılan MKYK Toplantısı arasında Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek istifasını sunan Davut Terzioglu için göreve devam karara çıktı.

AKP'de teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, bugün Davut Terzioğlunu telefonla arayarak görevine devam etmesini istedi.

İpek'in telefon görüşmesinde, Terzioğlu'na yaşanan kaosa son vermek için görevinin basına geçmesini ve görevine devam etmesini istediği öğrenildi. Davut Terzioğlu'nun istifası sonrasında AKP Sakarya İl Yönetiminde de kargaşa yaşanmıştı.

İstifası kasul edilmeyen AKP İl Başkanı Davut Terzioğlu MKYK toplantısında başbakan ile 20 dakika görüştükten sonra istifasını vermişti. İstifaya gerekçe olarak Sakarya'da, 4 Temmuz'da yapılan İl Kongresinde, AKP Genel Merkezi'nin desteklediği eski İlçe Başkanı Ali İhsan Yavuz'a karşı rakip olması ve Lise mezunu olması gösterilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!