Başbakan, Hazreti Ali Camisi'ni ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Başbakan, Hazreti Ali Camisini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 15:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün ibadete açılan Üsküdar'daki Hazreti Ali Camisi'nde öğle namazı kıldı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki ikametinden Burhaniye Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve dün cuma namazıyla ibadete açılan Hz. Ali Camisi'ne geldi.

Camiyi gezen ve burada öğle namazını kılan Başbakan Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da eşlik etti.

BAŞBAKAN'IN ZİYARETİNDEN KARELER

Camiden ayrılırken vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, resmi açılışı dün gerçekleşen camiyi hem mahalleli olarak görmek hem de ramazan gününde vatandaşlarla bir arada bulunmak istediğini söyledi.

Erdoğan, caminin yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür ederek, mimarından mühendisine kadar herkesi, özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı ve caminin dernek yönetimindekileri kutladığını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, vatandaşlara şöyle seslendi:
“Şunu da bilmenizi istiyorum. Kesinlikle Mimar Sinan Camisi'nde olduğu gibi Hazreti Ali Camisi de Selmani Farisi Camisi de asla devlet eliyle yapılan, yaptırılan camiler değildir. Hayırseverlerimiz vasıtasıyla yapılan, yaptırılan camilerdir. Bizim milletimiz hayırseverdir. Yeter ki eseri görsün, aldatılmadığına inansın, işte hemen anında bu tür eserler çıkıveriyor. İnşallah buna benzer birçok eser ülkemizde yükselecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Hazreti Ali Camisi'nin bu çevredeki gerek Emniyet gerek Burhaniye mahallelerinde oturanlara ve tüm halka hayırlı olmasını ve buradan birçok yavrunun yetişmesini diliyorum.”

Başbakan Erdoğan, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.
Cami avlusunda bir süre vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Erdoğan, daha sonra alkışlar eşliğinde camiden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!