Başbakan, Grup Başkanı olarak hakkını kullandı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan, Grup Başkanı olarak hakkını kullandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:39

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın, TBMM’de demokratik açılım öngörüşmelerinde CHP’lilerin pankart açmasına sinirlenerek, verilen arada oturumu yöneten Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’e, “Meclis böyle mi yönetilir, burası miting meydanı mı? Pankart açmalarına nasıl izin verirsin, attırsana o pankartları” diye tepki gösterdiği iddiaları tartışma yarattı.

Başbakan’ın tepkisine tanık olduğunu söyleyen CHP’li Meclis Divan Katibi Yaşar Tüzün, diyaloğu onaylayarak, Meclis Başkanı Şahin’in de Erdoğan’a, “Ara verdim. Müdahale ettim. Pankartlar çıkartılıyor” karşılığı verdiğini söyledi.

Şahin: Haber gerçekdışı

Dün Meclis’ten yapılan yazılı açıklamayla haberlerin gerçekdışı olduğu belirtilerek, şöyle dendi: “Yazılı ve görsel basında, ‘Meclis Başkanı’nın azarlandığı’, ‘Meclis Başkanı’na talimat verildiği’ şeklinde çıkan haber ve yorumlar gerçekdışıdır. Meclis başkanlarını kimse azarlayamaz, kimse talimat veremez. Sayın Meclis Başkanımız da Anayasa ve İçtüzük hükümlerini uygulamıştır.”

Görüşlerini  söyledi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise şöyle konuştu: “Başbakanımız, ara verildiğinde Sayın TBMM Başkanı ve başkanvekillerinin kullandığı odaya, Başbakan sıfatıyla değil, AK Parti’nin Grup Başkanı sıfatıyla gitmiştir. Başbakan hakkını kullanmış kendi tepkisini, görüşlerini ifade etmiştir. Başbakan’ın Grup Başkanı sıfatıyla Meclis Başkanı’na, makamına kesinlikle uymayacak şekilde talimat vermesi veya buna benzer bir ifade kullanması söz konusu değildir. Sadece burada bu görüntülerin doğru olmadığını, bu pankartların, TBMM Genel Kurulu’nda olmaması gerektiğini ifade etmiş, Başkan’dan bunlara müdahale edilmesini rica etmiştir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!