Başbakan: Gözü olup âmâ olmak çok kötü bir şey

Güncelleme Tarihi:

Başbakan: Gözü olup âmâ olmak çok kötü bir şey
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 17:53

Başbakan Erdoğan, Orgeneral İlker Başbuğ ile birlikte ziyaret ettiği mevzide "çömelmeleriyle" ilgili yapılan eleştirilere, Toronto'ya gitmeden önce havaalanında cevap verdi: Gözü olup âmâ olmak çok kötü bir şey.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi "Obama ile yapacağımız görüşmenin içeriğiyle ilgili şu anda bir açıklamada bulunmam mümkün değil. Önce bir görüşelim. İkinci olarak ise, silahların gölgesinde demokratik açılım süreci yönetilemez derken, ne kastediliyor. Burada TSK mı silah bıraksın diyorlar, yoksa terör örgütü mü? TSK'nın silah bırakması mümkün değil. TSK vatandaşın can güvenliğini korumak için vardır, silah onun demirbaşıdır. Eğer terör örgütü bırakıyorsa, güvenlik güçleri de operasyon noktasındaki sayıyı minimize eder, huzur ortamı olur. Burada bütün mesele silahları kimin bıraktığı meselesidir. STK'lar önce bunu dillendirsin.

STK’LARDAN DESTEK İSTİYORUZ

Diyarbakır'daki STK’lar ön şartsız bırakın dediler terör örgütüne. Olması gereken budur. Demokratik açılım sürecinden taviz vermeyiz, kardeşlik istiyoruz. Etnik ve dinsel milliyetçiliği ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu ülkede tüm etnik unsurlar birbiriyle olan ilişkilerinde tamamen sevgi ve kardeşlik temelinde buluşsun istiyoruz. Farklı inanç grupları da birer zenginliktir. Devlet herkese eşit mesafededir ve biz bu anlayışla bu süreci devam ettireceğiz.

Haberin Devamı

İşsizlik konusunda da hedefimize ilerliyoruz. Dünyada, işsizlik sayısında artış devam ederken, biz de düşüş devam ediyor. STK’lardan bu mücadeleye destek vermesini özellikle istiyoruz."

BUNLAR SİYASET ACEMİSİ

"Bir gerçek var ki o da şu: Referandum şu zamanda olmaz bu zamanda olur diye bir şey olmaz. Bunlar siyaset acemisi. Şu anda bunun yapılmasına mani bir düzenleme yok. Türkiye referandumlara alışık bir ülke değil, bu yüzden bu süreç önemli bir süreç. Ek maddelerle beraber 29 madde oylanacak ki, parlamentodan geçiş sürecini herkes izledi, biliyor. Muhalefet edenler de çok oldu ama onlar da darbe anayasasına karşı olduklarını söylüyorlar. Bütün bunlar çerçevesinde seçim arifesinde, ki bir yıldan fazla zaman var, referandum yapılamaz diyorlar. Bu, gelişmekte olan bir ülkeye ve yöneticilerine yakışır bir yaklaşım değildir. Erken seçim gibi bir şey de beklemesinler. Demokratik süreç için kendileriyle görüşüldüğünde kanaatlerini ortaya koydular. O zaman olumsuz bir şey demediler, şimdi yaptıkları bu açıklamalarına anlam veremiyorum."

Haberin Devamı

 "AÇIP BİRAZ ATATÜRK'ÜN RESMİNE BAKSINLAR!"

Bir ara dili olan konuşuyordu, şimdi eline kalem alan yazıyor. TV kanallarında da istedikleri gibi konuşuyorlar ve maalesef derinlikli olarak konuşulmuyor hiç bir şey. Ama kendi arkadaşlarından gereken cevabı alıyorlar. Köşe yazarlarının içinde bu fotoğraflar için gereken cevabı veren isimler de çıktı. Atatürk'ün mevzilerdeki durumunu bilen anlattı. Bilmeyenler açıp tarih okusunlar, Atatürk'ün mevzideki resimlerine bir baksınlar.

Genelkurmay Başkanımdan diğer siyasi liderleri, gazetecileri de getirmelerini istedim. Gözü olup âmâ olmak çokkötü bir şey. Biz sadece görevimizi yaptığımızın bilinci içerisindeyiz. Ben halkımın onlar gibi düşünmediğine, dedikodu yapmadığına inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!