Başbakan Erdoğan'a atılan yumurtayı gören yok

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğana atılan yumurtayı gören yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 14:40

Trabzon'da geçen yıl 24 Haziran'da yol açılışı sırasında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘Karadeniz uşağı Amerikan uşağı olmayacak’ diye bağırarak yumurta attıkları öne sürülen Halkevi Derneği Trabzon Şube Başkanı, 27 yaşındaki Murat Bektaşoğlu ile dernek üyesi Ethem Küçük’ün yargılanmalarına devam edildi.

Haberin Devamı

Tanık olarak dinlenen iki polis memuru, Başbakan Erdoğan’a yumurta atıldığını görmediklerini söylerken, çeşitli yerel televizyonlardan alınan görüntülerin incelenmesi sonucu hazırlanan bilirkişi raporunda da, yumurta atıldığının tespit edilemediği belirtildi.

Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi’ nde, ‘Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na hareket’ suçundan 1 yıldan az olmamak kaydıyla 2’şer yıl hapis istemiyle yargılanan Murat Bektaşoğlu ve Ethem Küçük’ün yargılanmalarına bugün 3’ncü duruşma ile devam edildi. Önceki duruşmalarda Başbakan Erdoğan'ı protesto etmek için yumurta attıklarını kabul eden tutuksuz sanıklardan Ethem Küçük’ün hazır bulunduğu duruşmaya, diğer sanık Murat Bektaşoğlu ve daha önce mahkemeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına dilekçe göndererek sanıklardan şikayetçi olduklarını bildiren Ankara Barosu avukatlarından Fatih Şahin katılmadı.

“SLOGAN VAR YUMURTA YOK”

Yaklaşık 20 dakika süren duruşmada, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Armağan Kodal ve İrfan Genç tanık olarak dinlendi. İki polis memuru, Erdoğan’ın konuşma yaptığı kürsünün ön kısmında bulunduklarını, bu sırada halkın bulunduğu bölümde kargaşa gördüklerini ve daha sonra 2 kişinin gözaltına alındığını anlattı. Tanık polisler, Başbakan Erdoğan’a atılan yumurtayı görmediklerini, kargaşadan sonra yumurta atıldığını öğrendiklerini söyledi.

Olay sırasında yerel televizyonların çektiği görüntüler, mahkemece bilirkişi tayin edilen TRT Bölge Müdürlüğü’nde görevli Oğuz Kömürcü tarafından incelendi. Mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda, kasetlerde Başbakan’a yumurta atılma görüntülerin olmadığı, sadece ‘Karadeniz uşağı Amerikan uşağı olmayacak’ sloganlarının duyulduğu, ardından kargaşa yaşandığı ve Başbakan Erdoğan’ın, “Bu ülkeyi 3-5 provokatöre teslim etmeyeceğiz’ sözlerinin duyulduğu belirtildi.

Mahkeme heyeti, diğer tanık polis Gökhan Özdemir’in dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için davayı 14 Mart’a ertelendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!