Başbakan Erdoğan: Yalanın fiyatı 1 YTL

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan: Yalanın fiyatı 1 YTL
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 22:12

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin Kazlıçeşme'de düzenlediği mitinge “Aziz İstanbul, Aziz İstanbullular, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum” diyerek başladı. İnce uzun siyaset yoluna, hizmet ve aşk yolculuğuna İstanbul'dan başladıklarını ifade eden Erdoğan, bu kente bir gün olsun sırtlarını dönmediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un Türkiye'nin bir özeti olduğunu vurgulayarak, İstanbul mutlu olursa Türkiye'nin de mutlu olduğunu, şu anda olduğu gibi İstanbul ayağa kalkarsa Türkiye'nin de ayağa kalktığını kaydetti.

“Bu muhteşem meydanda yüreklerini birleştiren 1 milyonu aşkın insan sadece İstanbul için, sadece kendisi için değil, Türkiye için buradadır” diye konuşan Erdoğan, Türkiye'nin istiklali ve istikbali için burada olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki coşku ve heyecanı 70 milyon insanın özeti olarak gördüğünü, ondan dolayı da herkesi tebrik ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, 1994 yılında büyükşehir belediye başkanı olduğu günlerde İstanbul'un susuz, çöp dağları ile kaplı ve havası kirli bir şehir olduğunu anlatarak, artık İstanbul'un kirli ve susuz olmadığını, hava kirliliğiyle boğuşmadığını, dünyanın adeta yıldızı ve kongre merkezi haline geldiğini ifade etti.

“ŞİMDİ YALAN 1 YTL”

Seçim için son haftaya girildiğini hatırlatan Erdoğan, 43 ile gittiğini, İstanbul'un 44. olduğunu, bütün illerde bu coşkuyu gördüğünü belirtti.

Son dönemde bazı siyasilerin artık işi çizgisinden çıkarıp hakaret etmeye başladıklarını belirten Erdoğan, “Şimdi bildiğiniz gibi mazotçular türedi. Yalanın fiyatı düştü, şimdi yalan 1 YTL” dedi. Başbakan'ın bu ifadelerine mitinge katılanların “yuh” diyerek karşılık vermeleri üzerine Erdoğan, “AK Parti'nin yuhu Baykal'ın yuhuna benzemez. AK Parti demokratik sandıkta onu ortaya koyar ve Baykal'ı sandığa gömer, budur” diye konuştu.

Erdoğan, mitinge katılanların “Vur vur inlesin, Baykal dinlesin” şeklindeki sloganları üzerine de vurmanın iki türü olduğunu dile getirerek, “Bir, kavgacı ruhların vurması, bu işi başaran Bahçeli'dir. Bir de kriz tüccarları vardır, kriz tüccarı da Baykal'dır. AK Parti'nin vurması sandıktadır, oyları ile demokratik olarak ortaya koyar. Bizim farkımız da budur” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün gazetelerde yer alan ilanında terörün kendisini esir aldığını iddia ettiğini hatırlatan Erdoğan, bu yıl şehit sayısının 73, Baykal'ın hükümette başbakan yardımcılığı yaptığı 1995 yılında ise şehit sayısının 1158 olduğunu söyledi. Erdoğan, “Biz bir şehidimizin kanını 550 milletvekiline değişmeyiz” dedi.
Seçim nedeniyle birçok miting yapıldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, “Sayın Baykal senin bir defa bu ülkede Doğu ve Güneydoğu Anadolu diye bir derdin var mı? Kaç kere gittin o bölgelere? Geçen gün Tunceli'ye gittin, orada da yuhaladılar ve iade ettiler” diye konuştu.

Baykal'ın gazetelerde çıkan bir ilanda ise Türkiye'nin dış borcunun bu hükümet tarafından 453 milyar dolara çıkartıldığını iddia ettiğini de anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Sayın Baykal, senin kılavuzun karga. Ben bunu biliyorum, sen gel bu kılavuzu değiştir. Yoksa hep rezil olacaksın. Durumun iyi değil, sana bu rakamı veren Devlet Planlama Teşkilatı mı, Türkiye İstatistik Kurumu mu? Sen bu rakamı nereden aldın? Türkiye'nin borcu 2006 yılı sonu itibarıyla 183 milyar dolardır. Ben resmi rakamı veriyorum. Biz göreve geldiğimizde milli gelir 181 milyar dolardı. Borcu da neredeyse bu rakamdaydı. Şimdi milli gelir 400 milyar dolar oldu ve Türkiye'nin bunun karşısındaki borcu da göreve geldiğimizde yüzde 79'du, şimdi yüzde 44.8'e düştü. Baykal, niye dürüst davranmıyorsun da yalan söylüyorsun? Sen bu kılavuzu değiştir. Biliyorsun kılavuzu karga olanın... Durumun kötü.”

Haberin Devamı

“MAZOTU ZATEN 1 YTL'YE VERİYORUZ”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın mazottaki ÖTV'yi kaldırıp, mazotu ucuzlatacağını ifade ettiğini belirterek, “Biz çiftçiye ve köylüye verdiğimiz mazot desteği ile mazotu zaten 1 YTL'ye veriyoruz” dedi.

Kabotaj hattı içinde çalışan gemi, İDO ve balıkçı motorlarına da mazotun ÖTV kaldırılarak verildiğini ifade eden Erdoğan, Baykal'ı Kumkapı'daki balıkçıları ziyaret etmeye davet etti.

Alanda bulunan partililere “22 Temmuz seçimleri için kararınızı vermişsiniz. AK Parti ile devam kararınız hayırlı olsun” diye seslenen Başbakan Erdoğan, istikrara, adalete, kalkınmaya devam edeceklerini söyledi.

Milletin arzusunun adalet, özleminin kalkınma ve rüyasının da emniyet ve güven içinde beraber olmak olduğunu anlatan Erdoğan, “Aramıza ayrımcılık tohumu ekmek isteyenler var. Kin ve nefret tohumu ekmek isteyenler var. Bu değer mi? (Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır.) Buradan tüm Türkiye'ye seslenmeye hazır mısınız? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte mesele bu. Bizi bölemeyecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı

23 Temmuz sabahında yeni bir sürecin başlayacağını, kimsenin farklı hesaplar yapmaması gerektiğini kaydeden Erdoğan, “3 Kasım'da 34.4 ile iktidar olduk. Şimdi yüzde 40'ın üzerinde bir oyla geliyoruz. Yine tek başına, iş başına, yola devam ediyoruz” dedi.

Partililere, seçimlere 7 gün kaldığını da hatırlatan Erdoğan, kapı kapı dolaşıp herkese tatlı dil ve yumuşak dille gerçeklerin anlatılacağını belirtti. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir çok insan görüyor inanmıyor, duyuyor inanmıyor. Bizim görevimiz doğruları anlatmaktır. Öyle bir çarkın içerisindeyiz ki. Bunlar mirasyedidir. Baykal mirasyedi değil mi? Bir şey söylüyorsun 'Biz Atatürk'ün partisiyiz' diyor. Sayın Baykal bu istismarı bırak. Türkiye'de Atatürk'ün getirmiş olduğu ilkelere inananlar var. Bunun çalışmasını yapanlar var. Bu, ülkenin çok ciddi bir kesimidir. Ama Atatürk'ün kurduğu partiyi sen mahvettin. Bu parti, kendi içinden bir parti doğurdu. Bu Demokrat Parti. Onda da bir mirasyedi çıktı. Anavatan'ın da mirasyedisi vardı. Partiyi mahvetti, şimdi dünya turuna çıktı.”

BAYKAL'IN YAŞI...

Konuşmasında, alanda bulunanlara bir karne gösteren Erdoğan, bu karnenin, Baykal'ın Enerji Bakanlığı döneminde traktörüne mazotu karneyle alan Antalyalı bir amcanın olduğunu belirtti.

Erdoğan, bir başka karne daha göstererek, bunun da 1946 yılının ekmek karnesi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Baykal, bunu hatırlar dedim. Kızdı bana. Çünkü yaşı itibariyle 70'e dayandığı için o günleri bilir diye düşündüm iyi niyetle. 'Yaşım aslında 68' dedi. 'Sağlıklıyım. Bundan Başbakan niye güceniyor' dedi. Ben gücenmiyorum, iftihar duyuyorum. Şu anda mirasyedicisi olduğu CHP'nin ekmek karneleri var diye hatırlatmak istedim.”

Bugün de bir amcanın kendisine nüfus cüzdanı getirdiğini ifade eden Erdoğan, cüzdanı alandakilere göstererek, 1944'te CHP iktidardayken gazyağının cüzdana vurulan damgayla alındığını ifade etti.

“Bunlar karneci” diyen Erdoğan, Baykal'ın Enerji Bakanlığı dönemini kendisinin de hatırladığını, o dönemde kuyruklarda çok beklediklerini, o dönemde tüpgaz bulunmadığını anlattı.

Başbakan Erdoğan, kendilerinin ise 49 kente doğalgaz götürdüklerini kaydetti.

“ZULME RIZA ZULÜMDÜR”

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın gazeteye verdiği ilanda, devletin şu anda yüzde 19 faizle borçlandığını iddia ettiğini de belirterek, “Şimdi ben ekonomistim, kendisi hukukçu. Kendine bir ekonomi dersi vermem lazım” dedi.
Cuma akşamı itibariyle devletin borçlanma faizinin yüzde 17.8 olduğunu, buna da bileşik faiz ya da nominal faiz dendiğini anlatan Erdoğan “Sayın Baykal ekonomistlerini değiştir. Reel faiz nedir onu bir öğren” dedi.

Deniz Baykal'ın hesaplarını da İş Bankası'ndan başkalarının takip ettiğini kaydeden Erdoğan, enflasyonla bileşik faiz arasındaki farkın reel faizi verdiğini ve şu andaki reel faizin de yaklaşık olarak 9 ile 10 arasında olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, “Ben biraz fazla kullanıyorum onu, yüzde 10 diyorum. Yüzde 10 reel faiz. Yüzde 19 nere, yüzde 10 nere?” diye konuştu.

Erdoğan, kendileri göreve gelmeden önce hükümetin yüzde 63 ile borçlandığını anlatarak, geldikleri noktanın yüzde 18 olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye güçleniyorsa böyle güçleniyor. Milli gelirimiz onun için 180 milyar dolardan 400 milyar dolara yükseldi. Artık hortumcular yok. Bakınız ihracat 36 milyar dolardan, şimdi 95 milyar dolara çıktı. 59 milyar dolar 4 senede arttı. Kimden devir aldık Türkiye'yi? DSP-MHP-ANAP. Şimdi soruyorum, 22 tane banka hortumlanarak fona devredildi mi? Ne kadar para tuttu biliyor musunuz? O günün rakamıyla 40 milyar dolar. Kimin cebinden çıktı bu para? Halkın, milletin cebinden gitti. Buradan Sayın Bahçeli'ye sesleniyordum. Sen ne topluyordun o zaman? Ne iş yapıyordun? Hükümette başbakan yardımcısı değil miydin? Neyi seyrediyordun? Bak buradan sesleniyorum. Sayın Bahçeli, zulme rıza, zulümdür. Halkıma zulmettin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!