Başbakan Erdoğan, Şeb-i Arus törenine katılacak

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan, Şeb-i Arus törenine katılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 15:12

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana'nın 733'üncü Vuslat Yıldönümü etkinlerinin son günü olan 17 Aralık'taki ‘Şeb-i Arus’ törenine katılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16 Aralık Cumartesi günü saat 11.00'de Ata uçağı ile Konya'ya gelecek. Helikopterle Karaman'a geçecek Başbakan Erdoğan, çeşitli açılış ve ziyaretlerin ardından yine helikopterle Konya'ya dönecek. Erdoğan, partisinin Konya il örgütü ile akşam yemeği yiyecek.

Geceyi Konya'da geçirecek olan Erdoğan, 17 Aralık Pazar sabahı sanayicilerle kahvaltı yaptıktan sonra Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan 111 fabrikanın toplu açılış törenine katılacak. Daha sonra hayırseverler tarafından yaptırılan 13 ilköğretim okulunun toplu açılışını yapacak olan Başbakan Erdoğan, ardından da Kızılay Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirecek. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 3 köprülü kavşak ve caddeleri açacak olan Başbakan Erdoğan, son olarak yeni yapılan Dedeman Oteli'nin açılışını yapacak. Başkan Erdoğan, Dedeman Otel'de onuruna verilen akşam yemeğine katılacak. Erdoğan, saat 19.00'da Mevlana Kültür Merkezi'nde başlayacak, Mevlana'nın 733'üncü Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin son günü olan Şeb-i Arus törenine katılacak. Törende ilk olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, solist Ahmet Özhan eşliğinde konser verecek. Ardından, sema ayini gerçekleştirilecek. Erdoğan, törenin ardından Ata uçağı ile Konya'dan ayrılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!