Başbakan Erdoğan, Malatyalılar Gecesi'ne katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan, Malatyalılar Gecesine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2007 02:32

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları'na ait arazinin satışına dikkati çekerek, “Böyle birçok yerler var. Onları zaman içinde aynı şekilde halledeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği'nce İstanbul Polat Renaissance Oteli'nde düzenlenen Malatyalılar Gecesi'ne katıldı.
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, bu tür toplantıları bir dayanışma örneği olarak gördüğünü ifade ederek, Malatya'nın, Türkiye'nin ve bölgesinin önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.
Malatya'nın, İsmet İnönü ve Turgut Özal ile tarihe önemli bir kayıt da düştüğünü belirten Erdoğan, hükümet olarak Malatya'nın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini dile getirdi.
Erdoğan, kalkınma ve refahın en önemli dinamizminin insan olduğuna işaret ederek, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
Ankara'da kendi içine kapalı, Türkiye'nin il, ilçe ve köylerine sırtını dönmüş bir iktidarın bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, “Ankara'da bir ayağı bakanlıklarda, bir ayağı Anadolu'da olan bir kabine var. Bir ayağı TBMM'de, bir ayağı Anadolu'da olan bir meclis var” diye konuştu.
Erdoğan, Malatya'nın sulama konusunda yaşadığı sıkıntıları bildiklerini, geçen yıl buradaki 3 baraj inşaatına 36 milyon YTL ödendiğini, bu yıl ise bu rakamın da aşılacağını anlattı.
Erdoğan, bu sırada salondan bir kişinin “Her baraja 1 milyar” sözleri üzerine, “Bakın ben hükümet olarak yaptıklarımı anlatıyorum. Politika yapmanın alemi yok. Eğer biliyorsan konuş. İspata davet ederim. İspat edemeyince halkıma havale ederim” dedi.

-“KAYIP YILLARI TELAFİ EDİYORUZ”-

Erdoğan, Türkiye'nin uzun yıllardır ilk kez önemli bir sinerjiyi yakaladığını, içine kapalı bir dönemin ardından yeniden dünyaya açılan bir dönem yaşadığını dile getirerek, “Ankara'da durmak için Başbakan seçilmedim. 81 ili dolaşacağım, dünyayı dolaşacağım. Bunun için seçildim” diye konuştu.
Başbakan olarak 81 ile en az 2'şer kez gittiğini ifade eden Erdoğan, ”Burada terör var, burada bu var. Hiçbir ilin ayrımı benim kitabımda yok. Çünkü biz kefenimizle yola çıktık. Şimdi biz, kayıp yılları telafi ediyoruz. Kolay olmuyor” dedi.
Erdoğan, birilerinin istikrar sürecine gölge düşürmek için vargücüyle çalıştığını ve siyaseti eski usulüne getirmek isteyenlerin varolduğunu da belirterek, eski yaraların kaşınarak Türkiye'nin zayıf bırakılmak istendiğini kaydetti. Erdoğan, “Türkiye, o eski Türkiye değil, enflasyondan ihracat rakamlarına, büyümeden kalkınmaya Türkiye, yıllardır kıvrandığı o girdaptan çıkmıştır. Türkiye, halkın gücüyle o karanlık tünelden çıkıp ışığa ve aydınlığa kavuşmuştur” diye konuştu.

-ZİNCİRLİKUYU'DAKİ ARAZİ SATIŞI-

Erdoğan, konuşmasında Zincirlikuyu'daki Karayolları'na ait arazinin satışına da değinerek, “İstanbul'da, Zincirlikuyu'da Karayolları'na ait arazi satışa çıktı. Birileri çıkıp 'niye satıyorsun?' dedi” dedi.
Bu arazide Karayolları'nın araçları ve lojmanlarının bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Soruyorum size hangi işadamı böyle kaliteli bir yeri adeta bir garaj, bir lojman gibi kullanır? Malatya'nın güçlü işadamlarına sorduğumuz zaman alacağınız cevap; 'bu sadece kafasızlıktır' der. Biz ne yaptık, ihaleye çıkardık. Dediler ki 'burası fazla etmez, 200-300 milyon dolar ederse eder'. 800 milyon dolara gitti. Şimdi ne diyorlar, 'İstanbul'un taşı toprağı altınmış meğer' diyorlar. 'Çevrede rakamlar 1'e 3 katladı' diyorlar. İş bilenin, kılıç kuşananın. Bu parayı duble yollara, Karayolları'nın attığı adımlara ayırıyoruz.”
Erdoğan, burada bulunan garajın farklı bir yere kaydırıldığını da ifade ederek, şöyle konuştu:
“Böyle kıymetli yeri bu şekilde tutamazdık. Böyle birçok yerler var. Onları zaman içinde aynı şekilde halledeceğiz. Ancak şimdi bundan sonraki süreç önemli. Birileri de çıkar, hemen Danıştay'a gidiverir. 'Bir tarafından şu uygun değildir, bu uygun değildir, şöyledir, böyledir' diye birşeyler karıştırmaya çalışırlar. Takip edin bunu duyacaksınız, göreceksiniz. Niye? Her attığımız adımda bu tür engellerle karşılaştığımız için bunlar bizim alışkanlıklarımız haline geldi maalesef. Ne olursa olsun, biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

Erdoğan, “Halkın itibarı yükseldikçe Türkiye'nin dünya üzerindeki itibarı yükseldi. Türkiye, bölgenin yıldızı konumuna geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk müteahhitlerinin dünyada bitirdiği iş hacminin 75 milyar dolar olduğunu dile getiren Erdoğan, bu yükselişten onur duyduklarını kaydetti.

Erdoğan, kısa bir süre önce Suudi Arabistan'a gittiklerini, orada da Türk müteahhitlerinden memnuniyetin dile getirildiğini, bundan da gurur duyduklarını anlattı.

Türkiye ekonomisinin 19-20 çeyrektir üstüste büyüdüğünü ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin kabuğunu kırdığını, bunun da üretime, yatırıma ve istihdama bağlı olduğunu vurguladı.

Erdoğan, büyük düşünmeye ve dünyaya açılmaya mecbur olunduğunu belirterek, bu amaçla çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

-MALATYA'NIN POTANSİYELİ-

Erdoğan, Malatya'nın, gelişme potansiyeli yüksek bir kent olduğunu, bunun için ihtiyaç duyduğu altyapıya da sahip bulunduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Malatya'nın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en gelişmiş kentleri arasında kalmak yerine Türkiye sıralamasında öne çıkarılması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, ilin potansiyelinin yalnızca kayısıyla sınırlandırılmaması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, Malatya'ya yapılan yatırımlara işaret ederek, 2 bin 300'ü aşkın konut teslim ettikleri kentin kısa zamanda doğalgaza kavuşacağını, kente duble yollar yaptıklarını, bir devlet hastanesinin de temelinin kısa süre içinde atılacağını anlattı.

Bir sporcu olarak Malatyaspor'un başarılarını izlediğini ifade eden Erdoğan, stadı kent merkezinin dışına alacaklarını da kaydetti.

-SULAMA SİSTEMİ ÇALIŞMASI-

Kentteki sulamaya yönelik çalışmalara da işaret eden Erdoğan, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca doğrudan gelir desteği sağlandığını ve ürüne prim verildiğini anımsatarak, bu konuda yeni bir adım atılacağını, Ziraat Bankası'nın isteğe bağlı olarak bu bölgelere yatırım yapacağını anlattı.

Haberin Devamı

Sulama kanallarının yeraltına alınarak, bilgisayar donanımlı yağmurlama ve damlama sisteminin hızla kurulacağını ifade eden Erdoğan, Anadolu topraklarının çorak duruma geldiğini ve yer yer tuzlanmanın yaşandığını hatırlattı. Erdoğan, bu çalışmanın önce 1 Mayıs tarihinde GAP'ta başlayacağını, ardından da Türkiye genelini kapsayan bir proje olarak süreceğini anlattı.

Başbakan Erdoğan'a, konuşmasının ardından Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Başkanı Ahmet Karaaslan tarafından plaket verildi.

Atatürk, İsmet İnönü ve Turgut Özal'ın posterlerinin de salona asıldığı geceye, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Dengir Mir Mehmet Fırat, İstanbul Valisi Muammer Güler, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!