Başbakan Erdoğan, iftarda bir gecekonduya konuk oldu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan, iftarda bir gecekonduya konuk oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 13:24

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam iftarda Ankara Bağcılar Mahallesi'nde bulunan gecekonduları gezdi. Başbakan'dan toprak yollarının asfaltlanmasını isteyen mahalleliye Başbakan'ın cevabı ''Gidin Çankaya Belediyesi'nin önünde oturun'' oldu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN GECEKONDULARI GEZDİ - FOTO GALERİ

Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Bağcılar Mahallesi 211. Sokak'ta yaşayan 70 yaşlarındaki Çöllo ve Ayşe Olgun çiftinin evine gitti.
Sokakta toplanan mahalle sakinleri çıkışta Başbakan Erdoğan'dan toprak yollarının asfaltlanmasını istedi.

'DEDİĞİNİZ GİBİ DEĞİLSE GİDİN ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN ÖNÜNDE OTURUN'

“Çankaya Belediyesi'nin 'sokak 12 metrenin üzerinde olduğu için' konudan Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğunun' söylendiğinin” belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları söyledi: “Ben soruştururum. Gerçekten böyleyse, sizin dediğiniz gibiyse ben bizzat takip ederim, ama değilse o zaman da derim ki 'gidin Çankaya Belediyesi'nin önünde oturun.' Herkes görevini bilecek, sorumluluğunu bilecek, sorumluluğunun gereğini yapacak. Büyükşehir'in sorumluluğu neyse o sorumluluk alanına gireni yapsın, ama ilçe belediyesi de kendi sorumluluk alınına gireni yapsın.”

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, yanındaki görevlilere sorun yaşanan sokakları not ettirdi.

GENCE GÖZALTI

Bu arada, “Kürt sorunu ne olacak...?” diye bağıran bir genç korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

1500 TL PARA YARDIMI

Ziyaretle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan ev sahibi Ayşe Olgun, Erdoğan'la sohbet ettiklerini söyledi.
Kendilerine bin 500 TL para yardımı yapıldığını ve 3 paket gıda yardımında bulunulduğunu anlatan Olgun, eşinin felçli olduğunu belirtti.
Başbakan Erdoğan, aynı mahalledeki başka evleri de ziyaret etti.

ERDOĞAN'I GÖRÜNCE ŞAŞIRDILAR

Gazetecilerin görüntü almasına izin verilmeyen ziyaretler sonrasında, ev sahipleri basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Gecekonduda oturan 5 çocuk babası 52 yaşındaki inşaat bekçisi Rafet Arslan, Başbakan Erdoğan'ın ziyareti konusunda daha önceden bilgilendirilmediklerini, Erdoğan'ı kapıda gördüklerinde şaşırdıklarını söyledi.

Erdoğan'ın kendilerine “ramazan dolayısıyla evleri gezdiklerini” söylediğini dile getiren Arslan, sorunlarını anlattıklarını belirtti.
Sohbet sırasında ekonomik krize de değindiklerini kaydeden Arslan, Erdoğan'ın kendilerine bir takım hediyeler verdiğini aktardı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, daha sonra bir evi daha ziyaret etti.
Evin 19 yaşındaki oğlu Mustafa Kılıç, Erdoğan'a eğitimindeki sorunları anlatığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!