Başbakan Erdoğan Gürcistan'a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Gürcistana gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2007 10:46

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 Şubat Çarşamba günü, “Demirden İpekyolu” olarak da adlandırılan Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu (KTB) Projesi'nin imza törenine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'a gidecek.

Erdoğan ayrıca, TAV tarafından yapılan Tiflis Uluslararası Havaalanı Terminal Binasının açılış töreninde bulunacak.
Başbakan Erdoğan'ın aynı gün Tiflis'te oynanacak Türkiye-Gürcistan milli takımları arasındaki özel maçı da izlemesi bekleniyor. Türkiye'nin öncülüğünü yaptığı geniş kapsamlı bölgesel işbirliği projesi olan Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu (KTB) Projesi için düzenlenecek imza törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili de katılacak.

PROJENİN 2 YILDA BİTMESİ HEDEFLENİYOR

Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu (KTB) Projesi, doğuda Çin Halk Cumhuriyeti ve Kazakistan demir yolu hatları, batıda ise Boğaz geçişli Marmaray Demir Yolu Tüneli üzerinden Avrupa demiryolu ağı ile irtibatlandırıldığında, Asya ile Avrupa arasında kesintisiz, güvenilir ve hızlı kargo ve yolcu taşımacılığına imkan sağlayacak.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi için “Avrupa'dan başlayarak ülkemiz üzerinden Güney Kafkasya, Orta Asya ve Çin'e kadar uzanan geniş bir coğrafyayı kapsayan ve ikili olduğu kadar bölgesel işbirliğine de yeni bir ivme kazandıracak bu stratejik projenin süratle hayata geçirilmesinde Bakanlığımızın gösterdiği kararlılık ve etkin koordinasyon belirleyici olmuştur. İnşasına bu yıl Haziran ayında başlaması öngörülen KTB projesinin iki yıl içinde tamamlanması hedeflenmektedir” denilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!