Başbakan Erdoğan açıklama yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan açıklama yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2009 23:40

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili bir basın toplantısı düzenliyor. İşte Erdoğan'ın muhalefet parti üyelerine yanıt verdiği açıklamaları:

Haberin Devamı

Demokrasi tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 29 Mart yerel seçim sonuçları açıklanmak üzere sayımlar devam ediyor. Ortaya çıkacak sonuç, ülkemiz için hayırlı olsun.

Aslında bugün sevinçliyiz, millet iradesi demokrasi olgunluğuna yakışır şekilde tecelli etti.

Ancak buna gölge düşürmeye gayret edenlerde var. Çok ilginçtir yarım saattir bazı kanalları izliyorum, bakıyorum çıkıp konuşan adaylar yada parti temsilcileri yok elektrikler kesildi, yok veritabanı bozuldu, bunun muhatabı bellidir. Az önce de çalışmalar başlamıştır.

Buna şimdiden bir şaibe düşürme böyle bir gayretin içerisine girmeyi etik açıdan doğru bulmuyorum.

Demokrasimiz gücüne güç katmıştır.  Ama yine bugün hüzünlüyüz. Milletimiz Kahramanmaraş’tan gelen acı haberle sarsıldı. Ülkemiz çok asil bir evladını, bir siyasi liderini ve birlikte yolculuk yaptıkları 5 vatandaşını kaybetti. Bu felaketle yüreklerimiz dağlandı.

Muhsin bey ve arkadaşlarının mekanı cennet olsun. Bir kez daha geride kalanlarına Allah’tan sabır diliyorum.

Haberin Devamı

Bugün milletimizin hür iradesiyle bir kez daha sandıklara gittik ve bu irade tecelli etti. Türkiye’yi ileri hedeflerine götürecek olan bir demokratik seçim yaptık. Şimdide sayımlar yapıldı, sayımların sonunda, ilçe seçim kurullarına artık bu süreci oralardaki çalışmalarla tamamlıyoruz, tamamlıyorlar.

Şu husus özellikle altını çizmek istediğim bir husus. Seçimin rakamsal sonucu her ne olursa olsun, kazanan milletimizin asil iradesi olmuştur. Kazanan demokrasi olmuştur, Türk siyaseti olmuştur.

6,5 yıl boyunca her fırsatta ifade ettiğim bir hususu bir kez daha tekrarlamak istiyorum. AKP kurulduğu andan itibaren milli iradeye milletimizin tercihlerine saygılı olmuştur.

Bir her seçimi halkımızın iradesini doğrudan yansıtan bir mesaj olarak gördük. Bu mesajı doğru okumaya anlamaya şekillendirmeye çalıştık.

Milletimizin verdiği mesajı doğru okumaya, anlamaya özen gösterdik. Şimdi bu akşam sayımları bittikten sonra neticelenecek olan bu seçimin sonucunda tabiî ki biz dersimizi daha farklı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Başarıdan da başarısızlıktan da ders çıkarmayı, siyasetin kalite kazanması için önemli görüyorum.

Emaneti taşımak emin olmayı, dolayısıyla vakur olmayı gerektirir. Bizim sevincimiz başkasının üzüntüsü olamaz. Biz AKP olarak, ne merkezi yönetimde ne yerel yönetimde hiçbir zaman bize oy verenlerle bize oy vermeyenler arasında bir ayrım yapmadık yapmayacağız.

Seçimi kazanan tüm belediye başkanlarına şunu ifade ediyorum. Eşit mesafedeyiz. Hepsini kendi partimizin belediye başkanları gibi görüyoruz.

Sandıktan çıkarak belediye başkanlığı koltuğuna oturacak tüm arkadaşlarıma tavsiyem bu kucaklayıcı tavrı sergilemeli, ve adaletli bir şekilde şehirlerine hizmet etmelidir.

Haberin Devamı

6,5 yıldır hükümette 5 yıldır yerel yönetimlerde çok hizmet ürettik. Ancak şunu da biliyoruz ki ülkemiz için yapacak daha çok işimiz var. Hiçbir zaman ayrıştırıcı siyasetinin tuzağına düşmedik, kabine bölge siyasetini reddettik.

Çünkü bir şeylerin değişmesinin gerektiğine inanıyoruz. 3 Kasım, 28 Mart, 22 Temmuz’daki gibi milletimizin takdirine saygımız sonsuzdur.

İl genel meclisi ve belediye başkanlığı oylarında AKP’nin açık ara önde olduğu, ikinci ve üçüncü sırada gelen partilerin oylarının toplamının AKP’nin gerisinde kaldığıdır.

AKP hem oy yüzdesinde, hem belediye başkanlığında, CHP ve MHP’nin toplamını geçmiştir.

AKP bir önceki yerel seçimde aldığı sonucu aşmak için bir çaba ortaya koymuştur. Kendi kendisiyle yarışmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!