Başbakan dünyanın 10 zengini arasında

Güncelleme Tarihi:

Başbakan dünyanın 10 zengini arasında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dünyanın 10 zengininden biri olduğuna ilişkin iddialar, Meclis’i karıştırdı.

Anayasa görüşmeleri sırasında söz alan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Yüce Divan’dan kurtulma şansı olmadığını belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunda bir ev, bir kooperatif hissesi, bir arsa ve bir şirketin yüzde 25 hissesine sahip olan Erdoğan, 8 yılda 2 milyar doların üzerindeki servetiyle dünyanın 10 zengini arasına girmiştir” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da “Bir tarafta Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası’nda başbakanlığı döneminde 25 kuruşluk usulsüzlük yapıldı diye Atatürk’e istifasını sunan bir Başbakan var, bir tarafta da The Economist’e göre dünyanın 8. zengin Başbakanı var. Hitler’e benzese benzese 2,5 milyon insanı evsiz bırakan, 350 bin kişinin katili El Beşir’i baştacı yapanlar benzer” diye konuştu.

Sitelerin yalan haberi

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Erdoğan’ın alnı ak, geçmişi ak, yaptıkları, kendisi ak bir lider olduğunu” belirtti. Bozdağ, “Başbakanın mal varlığı sürekli güncelleniyor. Peki Sayın Baykal’ın mal varlığı nerede? Öğrenebilir miyiz? Başbakan 2 milyar dolar ile dünyanın 10 zengini arasındaymış. Bunu ispat edemeyen müfterinin ta kendisidir. Çakma sitelerde yayınlanan yalan haberlerle buralara geliyorsunuz. Bu kürsüyü iftiralarla kirletmeyelim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!